Hétösszegző

2022.02.13. 20:00

A fehérvári piac helyéről, a kislángi kettős gyilkosság elkövetőjéről és az állattemetőről olvastatok a héten

Feol.hu

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

1. 19 év szabadságvesztésre ítélték a Fejér megyei férfit, aki szexuálisan bántalmazta 7 éves kislányát

Több hónapon át végzett szexuális cselekményt saját lányával egy férfi, akit végül saját felesége, a gyermek anyja jelentett fel, s most, 2022. februárjában ítélte felette a bíróság. A vádlott a szabadságvesztés büntetésből nem bocsátható feltételes szabadságra, továbbá szülői felügyeleti jogát három kiskorú gyermeke vonatkozásában megszüntette. Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett. A cikket itt olvashatják.

 

2. Hol lesz a fehérvári piac végleges helye?

Tavasz végére, nyár elejére derülhet ki, eredményes lett-e az önkormányzat által kiírt tender a városi piac épületrészének eladására. Szóba jött a murvás parkoló és a mostani ruhás piac is. A cikket itt találják.

 

3. Felmentették a kettős kislángi gyilkosság elkövetőjét

2021 márciusában ment el élelmet szerezni a vádlott egy idős házaspár lakta házhoz, meglopta őket, majd amikor lebukott, hidegvérrel leszúrta az időseket, holttestüket a vízaknába dobta. Arra figyelemmel, hogy a vádlott a cselekményét az elmeműködés olyan kóros állapotában követte el, amely képtelenné tette őt a cselekménye következményeinek felismerésére, illetve arra, hogy a felismerésnek megfelelően cselekedjék a törvényszék a vádlottat az emberölés bűntettének vádja alól felmentette és a kényszergyógykezelését rendelte el. A részleteket itt olvashatják.

 

4. Miért kátrányosodik a kémény? - A Kémény Zrt. vezetője válaszol (videó)

Amikor kéménytüzekről hallunk vagy olvasunk, legtöbbször úgy gondoljuk, hogy ez csak másokkal történhet meg, és főleg olyanokkal, akik vagy műanyagokkal, bútorlappal, gumiabronccsal fűtenek, vagy esetleg olyanokkal, akik elhanyagolják a kémény tisztítását. Igaz, hogy a felsoroltak fokozzák a kéménytüzek kialakulásának lehetőségét, de azért ez mégsem ilyen egyszerű. A kemény, légszáraz fával történő tüzelés is vezethet kéménytűzhöz. Az igazság, vagyis a kátrányosodás okainak felderítéséhez a Kémény Zrt. vezetőjét kerestük meg, aki segített nekünk elindulni a kályhától. A tippeket, tanácsokat itt olvashatják.

 

 

5. Más bankkártyájával próbált többször is pénzhez jutni egy férfi Fehérváron

A nyomozás adatai szerint az elkövető 2021. november 11-én délután Székesfehérváron megszerezte egy helyi lakos bankkártyáját, majd  14 óra 56 perckor a Mártírok úti bevásárlóközpontnál elhelyezett bankautomatánál több alkalommal kísérelt meg a sértett bankkártyájával készpénzt felvenni. A rendőrség keresi az elkövetőt, akiről képet itt találnak.

 

6. Kekeckedtek egymással a fehérvári és a debreceni szurkolók

Nem fulladt unalomba a Mol Fehérvár FC - Debreceni VSC OTP Bank Liga-mérkőzés kezdőrúgása előtti 15 perc. Ezért eljárás is indult, melyről itt olvashatnak.

 

7. Pátka érdeke másodlagos: aggódnak a helyiek a víztározóért

"Helyes, hogy a Velencei-tavat meg akarjuk menteni, kell is, ez nagyon fontos. De egy tározó nem arra szolgál, hogy „kipucoljuk” belőle a vizet, aztán várjunk 15 évet arra, hogy ismét legyen víz. Mindenkinek van otthon kamrája: ha hétfőn, kedden kieszünk mindent, mi marad a hét végére?" - vélekedett olvasónk. Több szakmabelit is megszólítottunk a témában, a teljes cikket itt olvashatják.

 

8. Spontán állattemető alakult ki Fehérváron, a jelek szerint igény lenne egy hivatalosra is

Az érzelmi kötődés miatti fájdalom mellett a házi­állat-tulajdonosoknak kedvencük halálakor nehézséget okozhat a temetés az arra kijelölt, alkalmas hely hiányában. Különösen azok esetében jelenthet ez problémát, akik panel­lakásban vagy társasházban élnek - írtuk ebben a cikkünkben, majd Sziebert Gergely megyei főállatorvost arról kérdeztük, mi a legális „megoldás” a búcsúra a gazdák számára.. 

 

9. Nehéz pillanatok - Egy újabb ritka betegség nehezíti meg a sárbogárdi fiú, Balázs életét

Talán még emlékeznek a sárbogárdi Erős családra, akinek legerősebb és mégis legsebezhetőbb tagja Balázs, a több mint tíz éve rejtélyes betegséggel fiú (itt írtunk róluk). Azóta nem telt el hosszú idő, sajnos azonban mégis újabb, nem kellemes hírekről kell beszámolnunk. 

 

10. Soha nem látott fejlődés előtt áll Úrhida

A lakosság demográfiai összetétele és az újonnan beköltözők életkora jól mutatja, Úrhida továbbra is az ország legfiatalabb települései közé tartozik. Az elkövetkező években azoknak az infrastrukturális gondoknak a megoldására törekszünk, amelyekkel a lakosság életminőségét javítani tudjuk – mondta Bognár József polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában