Frissen Fejérből

2023.09.25. 12:52

Több díj is Székesfehérvárra érkezett a kilencedik KASZT-ról

A KASZT mozaikszó a Komlói Amatőr Színjátszó Találkozót takarja, amely 2023-ban már a kilencedik felvonását tartotta, ezúttal szeptember 21. és 24. között.

Szanyi-Nagy Judit

Szabó Miklós Bence (jobbról a második) Az átok című darabban a fehérvári Igézőben

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az évről évre megrendezett eseményen rendszerint részt vesznek Fejér vármegyei színjátszók, társulatok is. Az előzetes sajtóközlemény szerint a székesfehérvári Szabad Színháztól Borbély László Az átok – Kikötői legenda 10 képben darabját láthatta a közönség. A szintén fehérvári Örökség Csoport Székely Jánostól mutatta be a Caligula helytartóját, illetve ugyancsak a Fejér vármegyei városból érkezett Tedi Színpadtól volt látható Tasnádi István Cyber Cyranója.

Székesfehérváron túl Pápáról, Veszprémből, Körmendről, Bajáról és Győrből is érkeztek vendégek a Súgólyuk Egyesület és Forrás Kulturális Alapítvány által rendezett komlói fesztiválra.

A produkciókat értékelő zsűrit idén Pataki András Jászai-díjas rendező, a fesztivál igazgatója, Németh Ákos József Attila-díjas drámaíró, Molnár Anikó és Papp Attila színművészek alkották. Az ő döntésük alapján a fődíj a győri RÉV Színházhoz került, akik Belém égsz című produkciójukkal arattak nagy sikert. Azonban a Fejér vármegyeiek sem szomorkodhatnak: az MTI közleménye szerint megosztott harmadik helyezést ért el a bácskertesi Sturcz József Színtársulat Szántó Armand és Szécsén Mihály a Paprikáscsirke című darabjával, valamint a székesfehérvári Tedi Színpad Tasnádi István Cyber Cyrano című művével. Színészi különdíjat kapott Szabó Miklós Bence a Szabad Színházból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában