A költészet nem vész el, csak átalakul

2024.04.11. 13:03

Aranyos kezdeményezés – kültéri könyvtár Mezőszilason

Ma sok esetben már csak töredékeket tudunk a kultúrából felmutatni, de az értékek még ott lappanganak, és észre kell venni ezeket, s ha kell újra fel kell rá hívni a figyelmet. A fiatalokból álló Mezőszilasi Hagyományőrző és Faluvédő Egyesület élen jár abban, hogy mindig kitalálnak valami "új"-at, ahogy most is tették.

Kecskés Zoltán

Fotó: Egyesület

Régóta dédelgetett álmunk vált ma valóra! A Magyar Költészet Napja alkalmából megnyitotta ajtaját kültéri kiskönyvtárunk a díszkútnál. Kívánom, hogy sokan találjanak örömet benne! – olvasható az egyesület felhívásában, amelyből az is kiderül, hogy a mezőszilasi Ezüst Hárs Idősek Otthonának a szekrényét alakították át. A könyves „megállóból" bárki szabadon elvihet egy kötetet, az egyik táblára kikerült felirat szerint: használd, olvasd, hozd vissza, vagy tegyél be helyette egy másikat és csukd be a szekrényt.

Varga Dorina az egyesület elnöke a hála hangját ütötte meg:

– A fa megmunkálásában köszönjük a segítséget Ifj. Szűcs Józsefnek, az alapanyagért hálásak vagyunk Gulyás Öcsi bácsinak! A kialakításban közreműködtek családom tagjai, akiknek köszönöm a segítségét! Mezőszilas tovább szépül és nem kell hozzá több egy kis összefogásnál és egy jó célt szolgáló ötletnél – fűzte hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában