Frissen Fejérből

2024.05.24. 12:21

Beszakadt a székesfehérvári út

Hatalmas lyuk tátong az úton Székesfehérváron, a Hosszúsétatér 14–18-nál. A kár felmérését és elhárítását megkezdték.

Gombor Lili

Hatalmas lyuk tátong a Hosszúsétatér 14-18-nál

Fotó: olvasói fotó

Csütörtökön Székesfehérváron, a Hosszúsétatér 14–18-nál egy biciklivel közlekedő olvasónk arra lett figyelmes, hogy egy hatalmas lyuk tátong az út közepén. Amikor közelebb lépett, látta, hogy egy közel másfél méter széles és nagyjából két méter mély lyuk keletkezett az aszfaltozott úton. Mivel az aszfalt és az alatta lévő réteg is teljesen eltűnt, az esetet bejelentette a Városgondnokságnál, akik a helyszínre érkezést követően azonnal szakszerűen körbekerítették az érintett útszakaszt és megkezdték a kár felmérést, valamint a lyuk keletkezését kiváltó okok feltárását. A Városgondnokság az ügyben úgy nyilatkozott, hogy az érintett útszakaszon az útburkolat aláüregesedett, ezért feltehető, hogy valamilyen közmű hiba okozhatta a hirtelen állagromlást. Az érintett közművek vizsgálják, hogy náluk van-e a hiba forrása. Amennyiben valóban közműhibáról van szó, úgy átadják a munkaterületet a közmű tulajdonosának, ha más áll az út beomlásának hátterében, akkor a Városgondnokság fogja elvégezni a szükséges javítást, amihez idő kell. Addig is gondoskodtak a szakszerű elkerítésről.

Frissítés:

"A Városgondnokság tájékoztatása szerint az útburkolat beszakadását egy szennyvízvezeték leszakadása okozta. A hibaelhárítást a Fejérvíz Zrt. kezdi meg hétfőn."

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában