Évösszegző II. rész

2022.12.22. 08:00

65 év szerelemben, felejthetetlen lánykérés, összefogás a Holbik családért - Ezeket olvastátok a legtöbben februárban

Ismét elérkezett az év vége, mi pedig egy újabb eseménydús évet tudhatunk magunk mögött. Minden hónapra jutott valami izgalmas hír, történés, amelyekre nagyon sokan voltak kíváncsiak, most ezeket gyűjtjük egy csokorba. Íme 2022 legolvasottabb cikkei februárból!

feol.hu

Forrás: Bagotai Zsanett / FMH-archív

1. Megnyerte a pert a kórház korábbi főigazgatója

A Fejér Megyei Kórház korábbi főigazgatóját munkájából felmentették 2020. április 10-én, az indoklás szerint azért, mert a kötelező Covid-adatokat nem adta le. Csernavölgyi István a döntés ellen fellebbezett a munkaügyi bíróságnál, amit első fokon meg is nyert. Később megtartották azt a másodfokú tárgyalást Győrben, ahol az ítélőtábla meghozta a végleges döntést.

– Részben megváltoztatta a Győri Ítélőtábla az első fokon eljáró tatabányai törvényszék ítéletét, és kötelezte a kórházat, illetve annak felügyeleti szervét további 4 millió forint sérelemdíj, valamint annak 2020. április 10. napjától járó kamat megfizetésére, valamint 660 ezer forint másodfokú perköltség megfizetésére. Ezen túl helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, azaz kötelezte a kórházat az elmaradt munkabér, valamint azok kamatainak megfizetésére – nyilatkozta a Fejér Megyei Hírlapnak Ferenczy Tamás, a Győri Ítélőtábla sajtószóvivője.

2. Felejthetetlen lánykérés az Alba Plázában 

Különleges lánykérésnek lehettek szemtanúi azok az emberek, akik Valentin nap környékén az Alba Plázában vásárolgattak éppen. Ferenc egy Flashmob keretén belül kérte meg kedvese, Alexandra kezét, ahol stílusosan Bruno Mars Marry You című dalánál hangzott el a nagy kérdés. Hatalmas volt az öröm, az arra járó vásárlók pedig tapssal ünnepelték a párt. 

3. Egy gyönyörű házasság története 

A fehérvári házaspár Grátzer Tibor és Grátzer Tiborné 65 esztendőt éltek megy együtt, boldogságban, szerelemben, és sosem engedték el egymás kezét. Februárban a házasság hetében látogattunk el hozzájuk. A fogadtatás olyan volt, mint amire számítottunk, kedves és szeretetteljes. A takaros kis otthonban, ahol családi képek díszítették a falakat, polcokat, és ahol sokkal inkább volt meleg a szeretettől, mint a cserépkályhától szívesen meséltek. És itt fel is ültünk egy érzelmi hullámvasútra, ahol három órába próbáltuk belesűríteni 65 év boldog házasság történetét.

4.  Leszakította a szélvihar a szabadbattyáni család feje felől a tetőt

Komoly pusztítást végzett a viharos szél február első napjaiban, az ország különböző pontjain köztük megyénkben is, arról azonban aligha lehet fogalmunk, milyen az, amikor valakinek szó szerint letépi a tetőt a feje fölül a szél.

Egy hatvanegy éves szabadbattyáni asszony, Holbik Lászlóné végső elkeseredésében fordult lapunkhoz, bízva abban, hogy története megindítja olvasóinkat. Habár találkozásunknak nem éppen örömteli oka volt, ő még is mosollyal invitált be szerény otthonába, ahol 32 éves, fogyatékkal élő fiával, Péterrel lakik. A roskatag állapotban lévő épületről a viharos erejű szél lekapta a hullámlemez borítást, de a segítségükre érkező tűzoltók lécek segítségével ideiglenes megoldáskánt viszszaszögelték azt.

Szerencsére azóta már megoldódott a probléma, hiszen az összefogás ismét bizonyította, hogy mire képes. Rengetegen adakoztak és nyújtottak segítő kezet a család számára, Egy megyei vállalkozónak és csapatának köszönhetően pedig – aki kifejezetten kérte neve elhallgatását – már új tető van a család feje felett. 

5. Nehéz pillanatok - Ritka betegség nehezíti meg a sárbogárdi fiú, Balázs életét

Talán még emlékeznek a sárbogárdi Erős családra, akinek legerősebb és mégis legsebezhetőbb tagja Balázs, a több mint tíz éve rejtélyes betegséggel küzdő fiú (itt írtunk róluk). Tavaly szeptemberben mutattuk be őket, mely után olvasóinkat sem hagyta hidegen a történetük. Ki hogy tudott, segített. Azóta nem telt el hosszú idő, sajnos azonban mégis újabb, nem kellemes hírekről kellet beszámolnunk februárban.

6. Epipen injekció minden fehérvári nevelési intézményben 

Cser-Palkovics András közösségi oldalán számolt be a meghozott döntésekről: -Elfogadta a közgyűlés, hogy minden fehérvári nevelési intézménybe az allergiás rohamok kezelésére szolgáló injekciókat jutassunk! Az injekciók később meg is érkeztek Fehérvárra, valamint egyre több megyei településre is. 

7. Megfenyegették a munkások Olvasónkat, fizessen a trehány munkájukért

Egy, a lapunknak név nélkül nyilatkozó fehérvári lakótól tudjuk, mostanság „aszfaltozó vállalkozók” járják a város utcáit. Panaszosunk esetében egyszerűen bementek az udvarra, és annyit kérdeztek: kell aszfalt? Azt állították, hogy az önkormányzatnak végeznek kátyúzást és melegaszfaltot használnak 5 centiméteres vastagságban, de helyette csak vékony réteg került az elő nem készített talajra, ami alá az esővíz azonnal beszivárgott, és használhatatlanná vált.

Amikor a munkát elkezdték, panaszosunk azonnal látta, milyen trehány munka készül, felszólította a gárdát, fejezzék be, ő nem fog ezért fizetni. Erre megfenyegették, így a férfi végül kifizette a pénzt.

8.Hol lesz a fehérvári piac végleges helye?

Nem mindenki tudja, de a székesfehérvári Alba Pláza épületében lévő piac nem magántulajdon: egyfajta társasházként üzemel a plázával együtt, de ez az ingatlanrész a székesfehérvári önkormányzat tulajdonában van. Nemrég azonban tendert írt ki az önkormányzat az épületrész eladására. 

Bozai István városgondnok pedig néhány hete tájékoztatta az elképzelésekről az ott árusító bérlőket. Amint lapunknak Cser-Palkovics András polgármester elmondta, a kereskedők megnyugodhattak: piac mindenképpen lesz, bár a helyszín még nem dőlt el 2022 februárjában.

9. Egymilliárdos tinédzser a Velencei-tó partjáról

A 17 éves Vancsa Zalán, az MTK futballistája a belga Lommel SK-hoz szerződött. Már önmagában ez is szenzáció, de ami a történet mögött van, az pedig maga a megvalósult mese.

A családfő, Vancsa Miklós 1996 nyarán, a bajnoki szezont 8. helyen záró Csepel együtteséből szerződött Fehérvárra, a válogatott középső védő, Váczi Dénes társaságában. Négy éven át szolgálta a Videotont, döntően alapembernek számított, ám Csank Jánossal nem találta a közös hangot. Szerepelt Szlobodan Kusztudics, Disztl László, Vágó Attila, Csongrádi Ferenc, Verebes József és Csank János csapatában, majd Kecskemétre szerződött. Rakoncátlankodó térde miatt az alföldi, NB II-es együttesben fejezte be pályafutását, majd ugyanitt sportvezető lett. Később közel két évtizeden át, két részletben ügyvezetőként tevékenykedett a Vasasnál, másfél évet Egerben. Két éve dolgozik az MTK Budapestnél, megfigyelőként.

Két fia közül a nagyobb, Milán Fehérváron járt óvodába, a kisebb, Zalán pedig iskolás évei egy részét Agárdon töltötte, az MTK akadémiáján, az általános iskolai ballagására is a tóparton került sor. Amikor az utánpótlás műhely befejezte működését Fejérben, visszatért a fővárosba. A kisebbik Vancsa februárban írta alá szerződését a Manchester City együttesét is működtető City Group nevű konzorciummal, a mértékadó nemzetközi portálok 3 millió eurós vételárról számolnak be. Az eladó, az MTK Budapest FC ügyvezetője azt mondja, a számok nem állnak messze a valóságtól.

10. Pátka érdeke másodlagos 

Nagy Zoltán olvasónk hívta lapunkat: egyike azoknak, akik aggódnak a tározóért. – Nem kell szakembernek lenni, hogy tudjuk, ha 3 méter 70 centis szinttel indulunk neki a nyárnak, ami olyan lesz, mint tavaly, bajok lesznek. Csapadékra hiába számítunk, a tározó olyan állapotban van, hogy már most katasztrófa sújtotta területnek lehet nyilvánítani. Annyi vizet veszített, hogy sok a száraz rész: a 312 hektárhoz képest meg sem tippelem, mekkora a jelenlegi víz. Ráadásul több ezer liba ürüléke is a vizet szennyezte hónapokig. A tározóban vermelt halak voltak, ezekről leengedték a vizet, pedig jég alól tilos vizet engedni. Ez, úgy tudom, törvényellenes – vélekedett olvasónk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában