Koronavírus Fejérben

2022.02.15. 12:51

Megnyerte a pert a kórház korábbi főigazgatója

Nagy Zoltán Péter

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Fejér Megyei Kórház korábbi főigazgatóját munkájából felmentették 2020. április 10-én, az indoklás szerint azért, mert a kötelező Covid-adatokat nem adta le. Csernavölgyi István a döntés ellen fellebbezett a munkaügyi bíróságnál, amit első fokon meg is nyert. Kedden 10 órakor tartották azt a másodfokú tárgyalást Győrben, ahol az ítélőtábla meghozta a végleges döntést.

– Részben megváltoztatta a Győri Ítélőtábla az első fokon eljáró tatabányai törvényszék ítéletét, és kötelezte a kórházat, illetve annak felügyeleti szervét további 4 millió forint sérelemdíj, valamint annak 2020. április 10. napjától járó kamat megfizetésére, valamint 660 ezer forint másodfokú perköltség megfizetésére. Ezen túl helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, azaz kötelezte a kórházat az elmaradt munkabér, valamint azok kamatainak megfizetésére – nyilatkozta a Fejér Megyei Hírlapnak Ferenczy Tamás, a Győri Ítélőtábla sajtószóvivője.

Az ítélet jogerős, bár felülvizsgálati kérelemnek van helye, de az egy szűk körű jogorvoslat.

Megkerestük a korábbi főigazgatót, de elmondta a Fejér Megyei Hírlapnak, hogy számára ez a per becsületbeli kérdés volt, ahol az igaza bebizonyosodott, de nyilatkozni továbbra sem kíván, mert számára a gyógyítás mindenek előtt van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában