Frissen Fejérből

2022.06.28. 17:30

Most már örömében sír - Az összefogás erejével elkészült a szabadbattyáni Holbik család házának teteje

Februárban fordult lapunkhoz Holbik Lászlóné Ágota, aki szabadbattyáni otthonukban egyedül neveli fogyatékkal élő fiát. A téli viharban a hatalmas szél szó szerint elvitte fejük fölül a tetőt, azóta azonban sok minden történt a csendes utcában álló háznál.

Baráth Eszter

Már csak néhány hullámlemez emlékezteti arra a borzalmas februári napra

Forrás: Baráth Eszter / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy azt korábban is olvashatták, a hatvanegy éves asszony és a 32 éves fia, Péter sok nehézségen ment keresztül. A családi házat Ágota és férje még az 1990-es évek elején vásárolta, akkor már kétgyermekes szülőként. Szerették volna felújítani, a családapa azonban elhunyt, így jöttek a további nehézségek.

Később egy kisebb örökségből próbálták tatarozni otthonukat, azonban ahogy Ágota korábban mondta, rossz emberekben bízott, akik a rájuk bízott munkát nem megfelelően végezték el és még meg is károsították a családot.

A februári állapot, amikor még minden kilátástalannak tűnt
Forrás: Pesti Tamás / FMH-archív

2022 februárjában országszerte hatalmas szélvihar tombolt, ami nem kerülte el a Holbik család otthonát sem. Gyakorlatilag eltűnt a fejük fölül a tető. – Együtt sírtunk a gyerekkel, amikor vitte a szél a tetőt. Régi kátrányos tető volt, és azt úgy tépte fel, mintha papír lett volna – emlékezett vissza Ágota a néhány hónapja történtekre. A kiérkező tűzoltók lécek segítségével visszarögzítették az elemeket, ez azonban csak ideiglenes megoldás volt. Ágnes és Péter csekély pénzből élnek, és bár nagyobbik fia segít, amiben tud, nem volt annyi félretett pénzük, amiből felújíthatták volna a tetőt. Miután azonban az édesanya lapunkhoz fordult, számos segítő kéz nyúlt a család felé.

És a mostani állapot 
Forrás: Baráth Eszter / Fejér Megyei Hírlap

Most, amikor a család házánál jártunk már nem a szomorúság könnyei csillantak meg Ágnes szemében. A borzalmas élményekre már csak az udvar hátsó felében heverő, korábban tetőként funkcionáló hullámlemezek emlékeztetnek. Egy megyei vállalkozónak és csapatának köszönhetően – aki kifejezetten kérte neve elhallgatását – ma már új tető van a család feje felett. Ágnes elmondta, a munkát májusban kezdték a szakemberek, akik erejükön felül dolgoztak és hamarosan el is készülnek. Lényegében már csak a kúpcserepek elhelyezése és egy kis „kozmetikázás” szükséges ahhoz, hogy kimondhassák, elkészült a biztonságot nyújtó új fedél.

A Hoblik család hálás a Fejér Megyei Hírlap és a feol.hu olvasóinak, akik felfigyeltek rájuk és bármilyen formában segítséget nyújtottak nekik. A rengeteg felajánlás és az új tető miatti öröm azonban mégsem felhőtlen. – Amióta elkezdtük csinálni a tetőt, azóta kapok hideget-meleget. Azóta azt mondják, csókos vagyok az önkormányzatnál, milliókat örököltünk. Én nem veszem el senkinek a segélyét, mert ez a Hírlap és a vállalkozó révén jött létre, nem az önkormányzatén. Jöttek segíteni ismerősök, volt, aki jó szándékkal, de volt olyan, akinek volt hátsó szándéka – mesélte Ágnes azokat a nehézségeket, amikkel az esettel kapcsolatban szembe került. Mindezek ellenére, ahogy ő mondja, ma már nem szomorúságában sír, hanem örömében, ahogy ránéz az új tetőre.

Kapcsolódó: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában