Frissen Fejérből

2023.01.01. 10:30

Édesapa nélküli karácsony Csóron, személyzet nélküli konditerem és fehérvári zsákutca - Ezeket olvastátok a legtöbben decemberben

Ismét elérkezett az év vége, mi pedig egy újabb eseménydús évet tudhatunk magunk mögött. Minden hónapra jutott valami izgalmas hír, történés, amelyekre nagyon sokan voltak kíváncsiak, most ezeket gyűjtjük egy csokorba. Íme 2022 legolvasottabb cikkei decemberből!

feol.hu

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

1. Bőröndlopás a fehérvári buszpályaudvaron 

A rendelkezésre álló adatok szerint a felvételeken látható rózsaszín kabátos nő 2022. november 12-én 11 óra 25 perckor Székesfehérváron, a buszpályaudvaron várakozó, Győr – Székesfehérvár – Szeged közötti útvonalon közlekedő autóbusz csomagtartójából eltulajdonította a sértett fekete színű bőröndjét. 

2. Édesapa nélküli karácsony Csóron 

Hajni és Lajos az M7-es autópályán rekedtek segítségére siettek. Siófok után, néhány kilométerrel a völgyhíd előtt találták a bajba jutott családot. 

A lerobbant autó elé parkoltak a leállósávba. Hajni átült a családhoz, mivel a hátsó ülésen a pici ikrek egyike éppen érte sírt. Lajos elkezdte a pótkereket és a szükséges eszközöket kipakolni az autóból. Mindent gondosan a leállósáv szélén futó szalagkorláthoz tett. Az autók kivilágítva, a szabályoknak megfelelően álltak, biztonságosnak ítélt távolságra a száguldó forgalomtól. Ebben az esetben ez mit sem ért – idézte fel Hajni.

Lajos éppen a bal oldali ajtón keresztül a hátsó ülésről igyekezett a kerékcsavarokat kiszedni a kis Suzukiból, amikor egy személyautó a leállósávba áttérve először a segítségre szoruló autóba hajtott, majd Hajniék kocsijának ütközött és elütötte az éppen segítséget nyújtó családapát, és megváltozott minden. 

3. Vadászat során lőttek meg két iszkaszentgyörgyi fiatalt 

December 28-án 12 óra 45 perc körül két iszkaszentgyörgyi lány vadászbalesetet szenvedett. A rendőrség számára rendelkezésre álló adatok alapján Csór külterületén, a Szélzsák nevű erdős területen vadászaton vettek részt, mely során  egyik vadász által sörétes puskából leadott lövés megsebesítette a két fiatalt, akik a lövés során lábsérülést szenvedtek. 

4.  Személyzet nélkül, éjjel-nappal működik az új fehérvári konditerem

Egyedülálló konditerem nyílt december 8-án Székesfehérváron. A fiatalokra, kezdőkre és az átlagemberekre gondoltak, amikor az ország harmadik, 0-24 órában, személyzet nélkül üzemelő, teljes mértékben automatizált fitnesz- és konditermét Fejér megyeszékhelyén hozták létre.

5. A fehérvári zsákutca, amit soha többet nem hagyhatsz el autóval

"Egy autóbontó van az út végén?" – tették fel a frappáns kérdést a közösségi oldal kommentelői, akik értetlenül álltak a két jelzés együttes használata fölött: rendben, zsákutca, de egyirányú? Vagyis járművel be lehet menni, de onnan már soha többet nem hajthatunk ki?

6. A veszélyes fehérvári kereszteződés, ahol már több baleset is történt

A Budai út és a Lomnici utca kereszteződése nem éppen forgalombarát része Fehérvárnak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a kereszteződésben gyakoriak a balesetek. A forgalmat segíti ugyan a jelzőlámpás rendszer, de – mivel nincsen külön a városból kifelé tartó forgalom számára a Budai útról a Lomnici utca felé kanyarodó sáv kialakítva – hiába a zöld jelzés, a balra kanyarodás ettől még nem válik biztonságossá.

7. Végigcsapkodta a teherautó nyitva hagyott ajtaja a parkoló autókat a fehérvári Koch László utcában

Olvasónk jelezte és küldött fotókat csütörtök reggel szerkesztőségünknek, hogy szemtanúja volt annak, amint egy igen nagy sebességgel közlekedő teherautó sofőrje csak az utca végén vette észre, hogy hátul nyitva maradt (vagy kinyílt) a kocsi csomagterének ajtaja. Mindezt viszont megelőzte, hogy az ide-oda csapódó ajtó összezúzta a parkoló autókat.

8. A célban hunyt el a fehérvári ralipilóta

Borzalmas tragédia történt a 24. Fenstherm Kontakt Szilveszter Ralin. Az előfutóként az első szakaszt teljesítő Kaposi Lászlónak a célba érkezést követően megállt a szíve.

9. Évtizedek távlatából kereste a Skála játékosztályának kedves eladóját, és megtalálta

Viktor - aki egyébként bloggerként is "működik" - kedves felhívást tett közzé a Fehérvári vagyok! Facebook-csoportban. Hol volt, hol nem volt, a letűnt idők Skála-áruházának volt egyszer egy játékosztálya, s volt ott egy eladó, aki úgy fest, ma is a kollektív tudat része. Viktor szerette volna ezt neki is elmondani, és sikerrel járt.

10. A fehérvári Kossuth utca a belváros fekete lyuka?

A Fehérvári vagyok! Facebook-csoportban született egy kiáltvány (kissé teátrálisan fogalmazva), melyet december elején publikáltak. A Kossuth utcai vállalkozók nyilatkozata a fényekről címmel. Ezt többen is "aláírták", és arról szól, hogy szerintük a Kossuth utca csupán egy fekete lyuk, "mostohagyerek" az adventi forgatagban, és ez szerintük évek óta így van. Szeretnék ők is fényekkel odacsábítani a családokat, járókelőket. Mint jelezték, a költségekbe is szívesen beszállnak. Jó lenne egy kis fény, írták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában