Tömegek táncoltak

2024.04.30. 17:30

Nagycsoportos óvodások ropták a Főutcán Székesfehérváron (videó)

Mesélő táncok címmel szervezett közös programot a tánc világnapja alkalmából a Székesfehérvári Balett Színház. A vidám, élőzenével és mozgással fűszerezett eseményen részt vettek a város óvodásai is április 30-án, a Hotel Magyar Király előtti téren, amit megtöltött a több száz fős gyereksereg.

Palocsai Jenő

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A városi óvodák nagycsoportosait a Székesfehérvári Balettszínház vezetője, Egerházi Attila és párja, a vezető balettmester, Cristina Porres Mormeneo fogadta a Hotel Magyar Király előtti téren. Ők ketten mutatták a színpadon állva a teret megtöltő gyerekseregnek a megfelelő tánclépéseket, mozdulatokat. A színpadon nem csak táncművészek voltak, hanem az óvodások egyik nagy kedvence, az Alma Zenekar is.

 

A tánc világnapján túl volt egy másik apropója a rendezvénynek, tudtuk meg Egerházi Attilától. A balettszínház nemrégiben elindított egy rendkívül népszerű programot, TáncTerápia 65+ névvel. Ennek keretében időseket mozgatnak meg, és az új irány egy másik, eddig még meg nem szólított korosztály, vagyis a gyerekek bevonása ebbe a mozgáskultúrába, a tervek szerint.

A célt az április 30-án, délután tartott eseménnyel el is érték, ugyanis közel 600 gyermek táncolt a téren, az Alma Zenekar hat dalára, melyet egy ráadás is követett. A gyerekek táncolva játszották el még azt is, hogy hogyan kell levetkőzni, felöltözni, és azt is megtanulták, hogy akár lehet ez a feladat egy jó kis móka is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában