Frissen Fejérből

2024.04.29. 16:41

Jelképek erdejébe kalauzol Móser Zoltán fotóművész

Móser Zoltán fotóművész, etnofotográfus, író előadásával folytatódik a Szent István Népzenei Műhely – Szimbólumok népzenei világunkban programsorozat. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban április 29-én, hétfőn 16 órakor a jelképek erdejébe kalauzol az előadó.

Gombor Lili

„Tájak – főképpen a Kárpát-medence – bebarangolója, arcok, ünnepek, találkozások, templomok, boglyák, oromzatok, kutak, szentképek rögzítője. Móser Zoltán valóságos intézmény.  Méghozzá olyan vibráló, s magyarázó szem, aki az egyszeri kép, az elkapott karakteres pillanat mögé lát, és úgy tudja hatalmas művelődéstörténeti tudással megjeleníteni a múltat, a jelen mozdonyát előrevivő talán legfontosabb fogaskereket, hogy a szépség és tudás összes mozaikja irigylésre méltó panorámává áll össze” – így jellemezte egy írásában Móser Zoltán munkásságát Szakolczay Lajos irodalomtörténész.

Móser Zoltán, Balogh Rudolf-díjas fotóművész, etnofotográfus, író, a Magyar Művészeti Akadémia Film- és Fotóművészeti Tagozatának tagja tart előadást a Jelképek erdejében –  Sejtések–Képek–Szimbólumok címmel tart előadást a Szent István Népzenei Műhely – Szimbólumok népzenei világunkban programsorozat részeként. A program április 29-én, hétfőn 16 órakor kezdődik a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában