Frissen Fejérből

2021.12.26. 09:39

Tragédia a Velencei-tónál, zaklató a strandon - Ezeket olvastátok júniusban

feol.hu

Forrás: police.hu

1. Megtörtént az idei első tragédia a Velencei-tónál?

Információink szerint Gárdonynál történt a sajnálatos esemény: egy édesapa vitte be kisfiát vízibiciklivel a tóba, ám onnan csak a kisfiú jött ki segítséget kérve, mondván, édesapja belefulladhatott a vízbe. A rendőrség információi alapján apa és fia vízibiciklit béreltek, amivel behajtottak a Velencei-tóba, majd arról a vízbe ugrottak. Az ugrást követően a 43 éves budapesti férfi nem jött fel a víz alól.  

2. Megvan a Seuso-épület kikötője?

A település határában, a Seuso-épületkomplexum, illetve annak jobb sorsra érdemes ásatási helyszíne mellett, úgy tűnik, megtalálták az épület kikötőjét. Föld alatt lévő falak és cölöpök képét rajzolta ki egy geofizikai, földradaros eljárás.

3. Fél tucatnyi helyszínen járnak Jerusalema táncot Magyaralmáson

Nem tudtak ellenállni a hölgyek a kihívásnak és a Jerusalema dal táncra buzdító ütemének, ezért begyakorolták, majd három óra leforgása alatt nyolc helyszínen eltáncolták, 14 ezer lépést téve meg. 

4. Gyerekeket szólít le egy lány Fehérváron

Lapunk egyik olvasója, aki figyelemfelhívás céljából keresett fel minket, csak a strand zárt területén engedte el gyermekeit. Mint mesélte, arra lett figyelmes, hogy kislányához és barátnőjéhez egy körülbelül 14 éves lány ment oda beszélgetni. Később kiderült az általa „elő­adott történet”: a gyerekeknek azt mondta, nagyon ismerősek számára, majd megkérdezte, hová járnak iskolába. Az idősebb lány a választ követően bizonygatta, hogy biztosan az iskolában látta őket, mert jövő évtől oda fog járni ő is, ami ­miatt már eltöltött ott egy napot. A gyerekek talpraesettek voltak és elküldték a hívatlan társaságot, aki nem akart „leszállni” róluk. 

5. Kötelező a Bika-völgyi pataknál a fekete fólia – Illegális termesztők bukkantak fel

Mederkotrás után fekete fóliával bélelték ki a Bika-völgyi patakot egy jelentős szakaszon. Az emberek megdöbbentek, „környezetkárosítás!” – ­kiáltották, de kiderült, környezetvédelmi szakemberek javaslata alapján tették kötelezővé a fóliázást. A környezetkárosítás valóban felvetődik – ám ezúttal egy invazív növényfaj illegális termesztője a hibás. Az akváriumok csodás kiegészítője, a tóalma nem véletlenül jelent meg ugyanis a területen.

6. A vérét is adta a Konyhafőnök-győzelemért a fehérvári Bóza Roland

Nem túlzás állítani, hogy Bóza Roland élete június 11. óta a feje tetejére állt. Ettől a dátumtól kezdve ugyanis ő viselheti a Magyarország Konyhafőnöke címet. 

7. Gyomirtóval mérgezte a háza előtti fákat egy székesfehérvári férfi

A vádirat szerint a 74 éves székesfehérvári férfi 2019 májusától július végéig rendszeresen gyomirtót öntött a közterületen álló kőrisfasor négy egyedének törzsein lévő furatokba.

A mérgezés következtében a 30 éves fák oly mértékig károsodtak, hogy esztétikai funkciójukat már nem tudják ellátni, ki kell vágni azokat.

A férfi a rongálással másfél millió forintot meghaladó összegű kárt okozott.

8. Leállt a kivitelezés Kisfaludon

A Budapest–Balaton kerékpárút kisfaludi szakaszának kivitelezése hétfőn kezdődött, ám a munkálatokat kedden már nem folytatták. Jelenleg új megoldáson dolgozik a kivitelező. 

9. Új, helyi buszmenetrend 

Az új buszmenetrendet és buszhálózatot ismerhették meg kedden az érdeklődők a Bory Jenő Általános Iskolában tartott lakossági fórumon, ahol a jelenlévők kérdéseket tehettek fel a városvezetésnek és a közlekedési szakembereknek. – Ez egy nagyjából 45 éve működő rendszer, ami most a városban a közlekedési szolgáltatást nyújtja. 1976. október 3-án lépett üzembe, és alapjában véve azóta is változatlan – emlékeztetett Papp Zsigmond közlekedéstervező.

10. Új helyre költözött az oltópont Székesfehérváron

Az új helyszín: 8000 Székesfehérvár, Seregélyesi u. 3. Teherporta felőli bejárat felől megközelíthető Lujza épület - írja közösségi oldalán a kórház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában