Frissen Fejérből

2021.06.25. 07:00

Gyerekeket szólít le egy lány Fehérváron

A nyár egyik szerves része a tizenévesek körében is a barátokkal való csavargás. Nyugodt szívvel engedhetik el a szülők a fiatalokat?

Baráth Eszter

Tettlegességig nem jutott el a zaklatás, de az egyik lányt több férfi is követni kezdte

Fotó: illusztráció: stock

A beköszöntött nyári szünet ideje alatt a fiatalok, akár már a kiskamaszok is igyekeznek kihasználni hirtelen jött szabadságukat, a belváros nyújtotta lehetőségeket. Előfordul, hogy a szülők dolgoznak, nem tudják kire bízni a gyerekeket, fiatalokat, akik éppen nem táboroznak. Természetesen közöttük vannak olyanok is, akik már akár 12 évesen elég érettek ahhoz, hogy szüleik bizalommal engedjék el barátaikkal néhány utcával arrébb, még ha a forgalmas belvárosról van is szó.

Lapunk egyik olvasója, aki figyelemfelhívás céljából keresett fel minket, csak a strand zárt területén engedte el gyermekeit. Mint mesélte, arra lett figyelmes, hogy kislányához és barátnőjéhez egy körülbelül 14 éves lány ment oda beszélgetni. Később kiderült az általa „elő­adott történet”: a gyerekeknek azt mondta, nagyon ismerősek számára, majd megkérdezte, hová járnak iskolába. Az idősebb lány a választ követően bizonygatta, hogy biztosan az iskolában látta őket, mert jövő évtől oda fog járni ő is, ami ­miatt már eltöltött ott egy napot. A gyerekek talpraesettek voltak és elküldték a hívatlan társaságot, aki nem akart „leszállni” róluk.

Tettlegességig nem jutott el a zaklatás, de az egyik lányt több férfi is követni kezdte
Fotó: illusztráció: stock

Az érintett anyuka néhány nappal később barátnőjével beszélgetett, aki szinte szóról szóra elmesélte neki a korábban leírtakat. Ez esetben az ő lányával történt az incidens, akit a hozzá csatlakozó lány nem akart telefonálni engedni, majd nem sokkal később néhány férfi is követni kezdte őket. Mire az alig két utcára lévő édesanya rohanva a gyermekéhez ért, már csak a 14 éves lány volt velük, aki továbbra is maradásra akarta bírni őket.

Azt, hogy mi lehetett a „zaklatók” célja, ki akarták-e esetleg fosztani a lányokat, vagy csak beszélgetni akartak, egyelőre nem lehet tudni, szerencsére a két történet egyike sem jutott el odáig, hogy ez kiderüljön. Megkérdeztük a rendőrséget, érkezett-e hozzájuk ilyen jellegű bejelentés, de lapzártánkig nem érkezett válasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában