horgászat

2020.06.07. 07:15

Egymillió zsenge vadpontyot telepítettek a Velencei-tóba

Újabb telepítésnek örülhetnek a Velencei-tó horgászai, akik az elmúlt napokban szerényebb eredményeket könyvelhettek el horgászati naplójukban.

Tihanyi Tamás

Tóth János sukorói horgász két szép pontyot fogott

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Kedvezőtlenül alakult az időjárás horgászati szempontból az esztendő 22. hetében, hiszen sokat esett az eső, gyakran fújt erős szél, és a hőmérséklet is meglehetősen ingadozó volt. A békés halak negatívan reagáltak az időnként március elejét idéző vízhőfokra, összességében gyenge eredmények születtek, főleg a pontyozók körében – értékelt lapunknak Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője.

Tóth János sukorói horgász két szép pontyot fogott
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Úgy tapasztalta, hogy a ragadozók kedvelői is panaszkodtak, egy-egy balinon és süllőn kívül nem sok rablóhal akadt a horgokra.

Ami pozitívnak bizonyult a héten, az egy telepítéshez kapcsolódik: egymillió zsenge vadpontyot helyeztek el a Velencei-tó különböző területein, amely állományból néhány év múlva remélhetőleg sok-sok példány a horgász­élményeket színesíti majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában