horgászat

2020.06.27. 15:00

Volt olyan horgász a Velencei-tónál, aki egyetlen alkalommal tizenkilenc pontyot fogott

A Velencei-tó minden részén jól evett a ponty az elmúlt időszakban, tudtuk meg a halőröktől.

Tihanyi Tamás

A nadapi Bicskei Patrik balinja meghaladta a három kilót

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Az idei esztendő 25. hetében sem érkezett még meg az igazi nyár, hiszen gyakran esett az eső, fújt az erős szél, és a hőmérséklet is elmaradt az ilyenkor jellemző értékektől. Igaz, hogy a bőséges csapadéknak a gazdák igen örültek, ám a horgászokat gyakran elverte a zápor a partok mellől – összegezte lapunk kérdésére tapasztalatait Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője.

Így folytatta: – Úgy tapasztaltuk, hogy a békés halakat szerencsére nem zavarta meg a változékony idő, nagyon jó fogások születtek. A tó minden részén jól evett a ponty. Volt olyan horgász, aki nem kevesebb, mint tizenkilenc darabot fogott meg belőlük egy horgászata alatt, de természetesen vissza is engedte mind.

A nadapi Bicskei Patrik balinja meghaladta a három kilót
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A ragadozó halak kedvelői már nem voltak ennyire elkényeztetve, a balin kivételével ritkán akasztottak halat a pergető és csalihalas módszerrel horgászók. Balinból viszont sikerült még egy öt kilogrammos példányt is becsapni a műcsalival, bár a víz csekély átlátszósága mostanában igen megnehezíti a pergető módszerrel szerencsét próbálók dolgát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában