Mergl István a munkában hisz

2024.05.25. 11:00

Önkormányzati választás: Nagykarácsony ismét egy fejlődő pályára állhat

Mergl István vállalkozóként és labdarúgó edzőként megkerülhetetlen tagja Nagykarácsony közösségének már több évtizede. Munkájának gyümölcsei pedig tetten érhetőek a község különböző élettereiben. Életet lehelt többek között a helyi sportéletbe és több évnyi csend után teljesen megújította a magyar Mikulás otthonát is, újraélesztve ezzel egy régi hagyományt a településen. Most újabb álmokat szövöget, ehhez kéri a helyiek bizalmát a június 9-i választáson.

Kecskés Zoltán

Mergl István polgármesterként is célul tűzte ki, hogy szolgálja a nagykarácsonyiakat.

Fotó: Interjúalany

A munkában hisz

– Polgármesterként is az a célom, hogy szolgáljam az itt élőket és öregbítsem Nagykarácsony hírnevét. Természetesen követem a falu mindennapjait, jó viszonyt ápolok a helyi civilszervezetekkel, sokat beszélgetek az emberekkel. Szeretek tenni és szeretnék maradandót alkotni a nagykarácsonyiakkal együtt, egy még szebb és fejlettebb településért. Tenni való pedig akad bőven, mivel az elmúlt években sok mindenből kimaradt a település, de én a munkában hiszek. Ugyanúgy ahogy a sportban is: előbb-utóbb meglesz az eredménye az energiabefektetésnek, de azt előtte bele kell tenni, nem lehet elspórolni! – magyarázza polgármesteri ambícióit Mergl István, aki elmondta, az irányvonal amit követni szeretne, világos és lényegre törő: felzárkóztatás a cél!

Minden olyan pozitív hozzáállásra szükség lesz a jövőben, amivel előrébb tud lépni a települést

Kiemelte, szeretné megoldani a megválasztott képviselőkkel összefogva azokat a korszakos problémákat, amelyek a települést sújtják. Mint fogalmazott, a kulcsszó az együtt és nem széthúzva, mivel úgy látja, hogy Nagykarácsony infrastruktúra terén nagy lemaradásban van, amit sürgősen orvosolni kell, élhetőbb jövőképet kell adniuk a fiataloknak. Egy felnőtt lány édesapjaként pedig pontosan látja mire is van szükség mindehhez. Az aktív közösségi életre vonatkozóan is a közös gondolkodást és munkát emelte ki: – A közösségi életet a civilszervezetek tudják elsősorban szebbé varázsolni, egy nagyon összehangolt és összetartó munkával, ebben szeretnék egy összekötő kapocs lenni, az én ajtóm nyitva fog állni bárki előtt! 

Mergl István munkája eddig is tetten érhető volt: többek között felújította a magyar Mikulás otthonát
Fotó: Interjúalany

Nagy az érdeklődés 

Mergl István polgármester-jelöltként hozzátette, hogy láthatóan sokakat érdekel a falu sorsa, hiszen hat képviselőhelyre húszan pályáznak, amely szerinte azt mutatja, hogy többen is úgy érzik, hogy tenni akarnak szeretett falujukért: – Ha sokan akarják a település fejlődését az mindenkinek jót jelent! Minden olyan pozitív hozzáállásra szükség lesz ugyanis a jövőben, amivel előrébb tud lépni a települést – fűzte hozzá. Végül hozzátette még, hogy a térség országgyűlési képviselőjének munkáját tiszteletben tartja és bízik benne, hogy együttműködve segíti Varga Gábor képviselő is majd Nagykarácsonyt céljainak az elérésben. Mergl István reményét fejezte ki, hogy közösen, egy eredményes és fejlődő település lehetnek a Fejér Vármegyei térképen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában