horgászat

2020.06.27. 07:15

Jól sikerült a bemutatkozás a 12. Pontyfogó Országos Bajnokságon

A kényszerű „járványszünet” után egyre jobb versenyeket rendeznek a megyei horgászvizek mentén.

Tihanyi Tamás

Az országos bajnokság egyik szép pontya

Fotó: HOFESZ

A 12. Pontyfogó Országos Bajnokság első fordulójának a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége adott otthont a Fehérvárcsurgói-víztározón. Hat klubcsapat nevezett a bajnokságra. A víztározó első alkalommal fogadta az országos megmérettetést mezőnyét.

– A tározó bemutatkozása parádésra sikerült, hiszen nem kevesebb, mint 5,6 tonna mérlegelhető ponty akadt horogra, több 10, sőt 20 kilogramm feletti példány is izgalmat okozott a versenyzők számára – mondta lapunknak Nagy Attila, a HOFESZ társadalmi elnöke, aki beszámolt arról is, hogy a forduló legnagyobb halát Simon Csaba zsákmányolta, pontyának súlya 22,6 kilogramm volt.

Az országos bajnokság egyik szép pontya
Fotó: HOFESZ

Az első fordulót a Bait Maker-Sbs-Extra Carp Klub csapata nyerte, második lett az Absolut Caarp Team, míg harmadik helyen végzett a Silverbaits-Katran Team.Ugyancsak a Hofesz vizén, a Gaja-patak völgyében rendezték a közelmúlt másik jó versenyét, a 4. Parti Pergető Országos Bajnokság döntőjét.

– Nagyon nehéz horgászatot jelentett ez a kihívás a versenyzők számára – értékelt Nagy Attila, az egykori világbajnok. – A két selejtezőből összesen harminc versenyző jutott a döntőbe, akik először még azt sem tudták, mi tévők legyenek a nehéz körülmények között. Ugyanis az elmúlt napok heves esőzései nem múltak el nyomtalanul, a patak vize ugyan a verseny kezdetére visszahúzódott, de alig átláthatóan kereste az utat a mederben. Így aztán a vártnál talán kevesebb hal akadt horogra, jó adag szerencsére is szükség volt a tudás mellett, ilyen körülmények közepette.

Az országos bajnokságot idén Fórizs János nyerte, a második helyezett Horváth Tamás lett, míg a bronzérem Kálmán Zoltán, a tavalyi bajnok nyakába került. Forgó András szövetségi kapitány kihirdette a 2020-as válogatott keretet, a dobogósok mellett Gégény Viktor és Tolnai István küzdötte be magát a legjobbak közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában