kézilabda

2021.11.11. 22:27

Időről időre egyre jobb lesz az Alba Fehérvár KC

Szombaton a női kézilabda K&H Liga 8. fordulójában megyei rangadón fogadja a Dunaújvárosi Kohász KA a vezetőedzőjét időlegesen nélkülöző Alba Fehérvár KC csapatát. A műtétje után lábadozó Boris Dvoršek természetesen, ha távolról is, de rendszeres kapcsolatban van a gárdával.

Káldor András

Boris Dvoršek bizakodón tekint a jövőbe

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mint ismeretes, a Szombathelyi KKA elleni bajnoki utolsó pillanataiban az Alba horvát mestere nagyot ugrott örömében csapata gólja után, ám ezt követően csupán annyit lehetett látni a lelátóról, hogy azon nyomban le is ült a kispadra, majd a meccset követő sajtótájékoztatón sem vett részt. Kiderült, hogy Achilles-ín-szakadást szenvedett. Kíváncsiak voltunk, hogy érzi magát a beavatkozás után, és hogyan látja a gárda eddigi szereplését.

– Jól sikerült az operáció, egy kis fájdalommal még küzdök, de minden rendben van. Amikor Szarka Adrienn belőtte a 29. gólunkat, örömünkben, a kispaddal együtt felugrottunk, majd a talajra érkezéskor nagy fájdalmat éreztem. Teljesen elment az erő a lábamból, gyorsan leültem a kispadra, akkor már tudtam, hogy elszakadhatott az Achillesem. Minden nap beszélek a csapattal, másodedzőm, Józsa Krisztián és erőnléti edzőm, Alen Marosevic nagy segítségemre vannak. Sokat kommunikálunk, naponta több meetingünk is van, pontról pontra összeállítom az edzésprogramot, elemzem az aktuális ellenfeleket, videózom, ugyanúgy készülök a mérkőzésre, mintha fizikailag is a csapattal lennék – tudtuk meg a szakembertől.

Az Alba FKC az utóbbi hetekben úgy tűnik, magára talált, és a héten sem sok hiányzott ahhoz, hogy a kupában tovább lépjen Siófokon.

– Nagyon sokat dolgoztunk, dolgozunk július, a felkészülés óta. Nem kezdtük jól a bajnokságot, négy vereséggel indítottunk, majd az azt követő közel három hetes szünet után jobb periódusba kerültünk. Változott a csapat mentalitása, elhittük, hogy képesek vagyunk a jobb játékra. Elkezdtek hinni magukban a játékosaim, láttam, éreztem rajtuk a győzni akarást, ami eredményhez is vezetett. Az utolsó négy mérkőzésen jól játszottunk, remélem, hogy ez meccsről meccsre jobb is lesz. A bajnokság második felére egy nagyon jó Albát várok. Remek a hangulat, az utolsó három mérkőzésünkön gyűjtött öt pontunk adott egy kis magabiztosságot. A rangadón bátor, és eltökélt játékot várok a csapatomtól.

Boris Dvoršek bizakodón tekint a jövőbe
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A pályán kívülről úgy tűnik, hogy több vezére is van a társaságnak, ez jó visszajelzés lehet a vezetőedző számára.

– Örömteli visszacsatolás, hogy csapaton belül több vezérünk is van. Jónak gondolom a fiatalok és az idősebb, tapasztaltabb játékosok kombinációját, arányát is. Rendszerben gondolkodunk. Minden egyes játékosnak kell, hogy tudja, mi a saját feladata, mit várok el tőle egyénileg és csapatszinten egyaránt.

Dvoršek csapatából meghívót kapott Töpfner Alexandra a vb-re készülő válogatott keretbe, ez hasznos lehet az egyén és a csapat szempontjából is.

– Nagyszerű, hogy számít rá Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány. Jó ez neki, a csapatunknak, és a klubnak egyaránt. Megérdemelte a meghívót, büszkék vagyunk rá, hogy bekerült abba a 21 fős keretbe. A legnagyobb elismerés egy sportoló életében, ha a nemzeti válogatottjával szerepelhet egy világversenyen. Alexandra példája, miszerint kemény munkával, kitartással elérhető a válogatott, sok játékosunknak mutathat majd példát ezzel. Edzőként, klubedzőként nekem az eredményesség és a csapat fejlesztése mellett az is a dolgom, hogy egyénileg is a legjobbat hozzam ki a játékosaimból, hogy ők, azután a válogatottnak hasznára legyenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában