Utánpótlás

2024.05.17. 18:58

Vereséggel kezdett a Budapest Honvéd-MFA

Nem kezdte jól a 16. Puskás-Suzuki-kupát a névadó Puskás Ferenc korábbi csapata, miután 1-0-ra kikapott a görög Panathinaikosztól.

Szabó Róbert

A Panathinaikosz és a Honvéd nem a legszínvonalasabb mérkőzést játszotta

Fotó: puskasakademia.hu

A Panathinaikosz kezdte aktívabban a mérkőzést, amelyet bár szinte végig mezőnyjáték jellemzett, a 16. percben mégis gól született. A görögök egy szöglet utáni kavarodás után Zakariasz Venakisz találatával kerültek előnybe. A harmincperces félidő hátralevő idejében aztán sok érdekesség nem történt, a játékvezető pedig mindössze tizenkilenc másodperc hosszabbítás után lefújta a játékrészt.

A fordulás után a folytatásban sem javult a játék színvonala, mindkét félnél sok volt a technikai hiba, a pontatlan átadás, nagyjából egy-egy hosszan előrevágott labda volt, aminél a csatáraik futógyorsaságában bízhattak a csapatok. Az 54. percben aztán könnyen lezárhatta volna a találkozót a Panathinaikosz, de Joannisz Bokosz szólója után a lövése Papp Lőrinc kezei közt halt el. A hátralévő időben gól már nem született, így a Pana 1-0-ra diadalmaskodott.

16. Puskás–Suzuki-kupa, B-csoport

Panathinaikosz–Bp. Honvéd-MFA 1–0 (1–0)
Vezette: Kovács J. (Becséri, Rózsa)

Panathinaikosz: Bonovasz – Hancarasz, Venakisz, Vidra, Panosz, Bokosz, Markezinisz, Szokosz, Zeka, Trikacisz, Karuzosz. Csereként pályára lépett: Uzunidisz, Georgopulosz, Teoharisz, Kaloszkamisz
Honvéd: Papp L. – Milicz, Polonkai K., Bencsetler, Kecskés B., Szabó Á., Gáspár D., Petrók, Birtalan B., Nagy M., Joó. Csereként pályára lépett: Csákány, Nyers, Kovács B., Szlovák, Seres

Gól: Venakisz (16.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában