Frissen Fejérből

2022.10.19. 19:18

Katonadalokról elméletben, gyakorlatban

A „Történelem dalban elbeszélve” című sorozat negyedik részéhez érkezett szerdán este a Szent István Művelődési Ház. A program vendége ezúttal Gelencsér József néprajzkutató, valamint a Tilinkó zenekar volt.

S. Töttő Rita

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Gelencsér József néprajzkutató a Katonadalokról tartott előadást szerdán este a Szent István Művelődési Házban. Ezt követően a Tilinkó együttes katonadalok magyar, illetve kárpát-medencei világát mutatta be a közönségnek. Kneifel György, Kneifel Imre, Polgár Zoltán és Juhász Balázs népi együttese ezúttal a Rákóczi-indulóval kezdte a sort. 

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap 

Kneifel Imre a katonadalok népzenében való megjelenéséről mesélt előtte a hallgatóságnak. A népzenét a maga önálló szépségében mutatta meg a zenekar, ezúttal kiemelve, hogyan élt a népzenében – több ezer más dallam mellett – például a hazafiasság témaköre. A sorozat következő előadására november 4-én kerül sor, ekkor Tari Lujza népzenekutató tart előadást a szabadságharcok üzenetéről. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában