Évösszegző IX. rész

2022.12.29. 08:00

Besurranó tolvajok, Kása András unokája lekerült a lélegeztetőgépről és Bochkor Gáborék Fehérváron jártak - Ezeket olvastátok a legtöbben szeptemberben

Ismét elérkezett az év vége, mi pedig egy újabb eseménydús évet tudhatunk magunk mögött. Minden hónapra jutott valami izgalmas hír, történés, amelyekre nagyon sokan voltak kíváncsiak, most ezeket gyűjtjük egy csokorba. Íme 2022 legolvasottabb cikkei szeptemberből!

FEOL.HU

Fotó: Nagy Norbert / FMH

1. Besurranó tolvajok járják Székesfehérvár utcáit

Korábban Feketehegy - Szárazrét térségből jelezték többen a közösségi oldalakon, hogy besurranó tolvajok járják az utcákat figyelve, hogy hova és miért érdemes bemenni a lakók távollétében. A besurranó tolvajok szemtelensége már odáig fajult, hogy nem is feltétlenül várják meg, amíg elmegy otthonról a család, hanem megpróbálnak bejutni akkor is, amikor alszanak. - számoltunk be a tolvajokról szeptemberben.

2. Levették Olivért a lélegeztetőgépről! – kiáltotta az agárdi Kása András a táv egyötödénél (videó)

Nem kevesebbszer, mint huszonötször tervezte körbetekerni a Velencei-tavat az agárdi családapa. Mindezt második unokájáért, Olivérért tette, aki koraszülöttként látta meg a napvilágot.

3. Az erkélyéről pisili le az ablakokat valaki a Sarló utcában, a lakók már hetek óta "vadásznak rá"

Nem mindennapi problémára hívta fel az egyik olvasónk a figyelmet. Nem tudni, milyen perverzió hajtja az egyik lakót, de az ismeretlen feltehetően az erkélyéről vizeli le az alatta lévő lakásokat. - írtuk oldalunkon.

4. A Nádas Étterem múltja s jövője (képgaléria)

Méltán érezheti úgy mindenki, aki érintett, hogy lezárult egy közel évszázadnyi fejezet a Nádas Étterem bezárásával. A történet végén az a bizonyos pont azért is olyan hangsúlyos és nehéz, mert nem csupán bezárt, de fizikailag is a múlté lett azzal, hogy lebontották. Helytörténeti kutató segítségével utaztunk ezért vissza időben a kezdetekhez, és az új befektetőkkel tekintettünk előre, hogy lássuk, a következő generációk mit látnak majd ugyanezen a helyen.

5. Miért nem emelkedik a Velencei-tó szintje?

Látszólag esős napok után vagyunk, mégsem emelkedik a Velencei-tó vízállása. A közösségi média felületein természetesen megjelentek azok a vélemények, melyek megfogalmazói szerint mindez csak azért lehetséges, mert „az állam lopja a vizet” a tóból, mások úgy gondolják, a halastavakba eresztik le a vizet. Megszoktuk, hogy az aszály nem csak bosszúságot, de időről-időre különböző összeesküvés elméleteket is szül olyanok részéről, akik nyilván nem csak virulógusok, de katonai szakértők, meteorológusok és vízmérnökök is egyszemélyben. A tó vizének helyzetére kerestük a választ szeptemberben.

6. Kincsek, csontok, fegyverek: rejtélyek a Szár-hegyi kutak mélyén

Nem csak régészeti módszerekkel és eszközökkel lehet a Seuso-kincs még rejtőző tárgyait felkutatni a szár-hegyi kőbánya környékén, ahol előkerülhetett az 1970-es évek közepén a késő római ezüstkészlet. A Balázs Béla-díjas filmrendező, Dézsy Zoltán irányításával elhagyott kutakban kereste az ipari alpinistákból, barlangászokból, hegyi mentőkből álló csapat azokat a „leleteket”, amelyek összefügghetnek a talányos kincsüggyel.

7. Különleges élményként élték meg Bochkor Gáborék a fehérvári adást (képgaléria)

A Szívesen+ Turné keretében szeptember 27-én Székesfehérvárról jelentkezett Bochkor Gábor reggeli rádióműsora. A Sajó utca és a Rába utca sarka rádióstúdióvá és koncerthelyszínné alakult, ahol a nyereményjátékok mellett még egy eljegyzés is belefért az adásidőbe. A különleges turnéval és a fehérvári közönséggel kapcsolatban Bochkor Gábor és Lovász László is nyilatkozott.

8. Hősként ünneplik Seregélyesen az életmentő postásnőt, Furák Etelkát

A múlt héten történt az az eset, ami az egész országot bejárta, és tette híressé a kis Fejér megyei falut, Seregélyest, valamint a helyi postásnőt, Furák Etelkát, aki másfél éve hordja a leveleket a településen hóban, szélben, esőben, vagy tikkasztó hőségben. - jelent meg oldalunkon szeptemberben.

9. Az iszkaszentgyörgyi kastély egyik utolsó lakója

Amikor 1944. október 16-án az utolsók között elhagyta az iszkaszentgyörgyi kastélyt, nem gondolta, hogy otthonukat rövidesen feldúlják, majd távollétükben elkobozzák, ráadásul szülőhazájába sem térhet vissza hosszú ideig. Az élet azonban úgy hozta, hogy az utóbbi években többször is ellátogathatott Iszkaszentgyörgye, ahol ma is szívesen fogadják. Életéről kedves derűvel mesél.

10. Elismeréseket kaptak a megye kórházainak fáradhatatlan dolgozói

A 10. alkalommal megtartott szakdolgozói napon számos elismerést adtak át Dunaújvárosban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában