Frissen Fejérből

2022.09.02. 11:30

Koraszülött unokájáért teker 750 kilométert az agárdi exatlonista, Kása András

A csupaszív agárdi családapa, akinek nevét az Exatlon miatt ismerhette meg az egész ország, most nehéz napokat él át, és habár még nem látják a fényt az alagút végén, a rá jellemző pozitívsággal beszélt a nehézségekről, amelyeket családjával él át.

Bagotai Zsanett

Nehéz napokat él át a Kása család, de hittel és bizalommal tekintenek a jövőbe

Forrás: TV2

Kása András lányának horvátországi nyaralása váratlan fordulatot vett, és az önfeledt örömöt pillanatokon belül felváltotta az aggódás, ugyanis Olivér - aki András második unokája - 6 és fél hónap után, tehát a vártnál jóval korábban látta meg a napvilágot. Inkubátorba került, és az első pár nap a helyzethez képest pozitívan telt, persze az élet mindig tartogat "pofonokat". Sorban jöttek a problémák, egyre több komplikáció lépett fel, napról-napra gördültek az akadályok Olivér elé, aki már most bizonyította, hogy egy igazi kis hős, és a küzdeni akarása kísértetiesen hasonlít a nagypapáéhoz. 

András reméli, hogy minden amin most átmennek, majd csak emlék lesz, és persze semmi maradandó károsodása nem lesz a picúrnak, boldogan és teljes értékűen élheti majd az életét. A család Horvátországban ragadt, Olivért pedig átszállították másik kórházba, ahol sokkal felszereltebb környezet várta, amire most nagy szüksége van, hiszen minden nap tartogathat kihívásokat. Ám ez a kórház 110 kilométerre található attól a helytől, ahova nyaralni érkeztek András lányáék. Így újabb akadály volt, hogy szállást kellett keresni, ez persze plusz költségekkel járt, de ha az ember gyermekéről van szó, akkor se pénz, se idő nem számít, csak az, hogy minden rendben legyen. Jelenleg arra várnak, hogy Olivér állapota olyan stabil legyen, hogy át tudják szállítani egy osztrák kórházba, így végre hazajutna a család, hiszen évek óta ott élnek már.

Gondolkoztak adománygyűjtésen, de András úgy véli, hogy a hitnek, az imának és az összefogásnak sokkal nagyobb ereje van, és ez az amire most igazán szükség van. 

Ahol van hit, ott van remény, és nem szabad leszegett fejjel lenni, mert minden rendben lesz, olyan nincs, hogy nem lehet rendben, az nem opció!

Brigittának, András menyasszonyának a fejéből pattant ki az az ötlet, ami aztán szárnyra kapott a közösségi médiában, és egyre többen csatlakoznak a kezdeményezéshez. A cél az, hogy minél többen imádkozzanak a kis Olivérért, és a lelki támogatás ereje eljusson a család minden tagjához. András pedig a hozzá méltó módon sportosan teszi majd le tiszteletét a kis unokája felé, és 25-ször tekeri majd körbe a Velencei-tavat, szeptember 3-án. A tekeréshez bárki csatlakozhat, már tudnak olyanról is, aki mind a huszonöt kört szeretné lenyomni Andrással. 

Ha valaki nem tud beszállni a sportos kezdeményezésbe, de szeretne segíteni Olivérnek, őket arra kérik, hogy mondjanak el egy imát érte. Az indulás szombat reggel 8 órakor lesz, az Agárdi Pop Strandról. Az esemény másik különlegessége, hogy András lánya szeptember 8-án tölti be a 25. életévét, ezért is esett a választás a bűvös számra, amely összesen 750 kilométert jelent. 

- A szeretetnél nagyobb és jobb gyógyszer nincs a világon. Ha pedig sok ember összefog, és mindenki szeret mindenkit, ott csak jó dolgok történhetnek. Hiszünk benne, ha mindenki csak egyszer mondja, hogy "gyógyulj meg Olivér", akkor az üzenet célba ér, és nemsokára együtt lehetünk, boldogan, aggódás nélkül. Már nagyon várjuk a pillanatot, hogy a család legnagyobb hősét a karjainkban tarthassuk - zárta sorait az Exatlon megyei hőse, könnyeket csalva a szemekbe.

A Fejér Megyei Hírlap szerkesztőségének tagjai is sok erőt küldenek a családnak, és mielőbbi felépülést, jó egészséget kívánnak Olivérnek! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában