Frissen Fejérből

2021.10.06. 17:21

Sportvadászt is köszöntöttek a vadászkiállításon

Fejér megyei sportvadász is átvehette kedden a vadászkiállításon átadott Gróf Széchenyi Zsigmond-emlékérmet. Azoknak mondtak köszönetet, akik a jótékonysági vadászat megyei rendezvényeiért sokat tettek.

S. Töttő Rita

Budapest, 2021. szeptember 25. Philipp Harmer, a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács alelnöke, Habsburg-Lotharingia Károly fõherceg, a világkiállítás fõvédnöke, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kovács Zoltán, a vadászati világkiállítás megvalósításáért felelõs kormánybiztos (b-j) a nemzeti színû szalag átvágásával megnyitja az "Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítást a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 2021. szeptember 25-én. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállításon kerülhetett sor az idei évben a Gróf Széchenyi Zsigmond-emlékérmek átadására, melynek alapítója az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. Fejes László, a társaság elnöke elmondta: a tavaly alapított elismerést akkor az érem névadójának özvegye, Széchenyi Zsigmondné kapta – aki sajnos nemrégiben elhunyt. Az idei év volt tehát az első alkalom, hogy vadászokat ismertek el az emlékéremmel. – Ahogy az alapító okiratban is rögzítve van, megyénként egy kitüntetettről beszélhetünk – mondta el Fejes László, aki Kovács Zoltán államtitkárral és L. Simon Lászlóval, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatójával közösen tizenkilenc jótékony vadásznak adhatta át az elismerést. Fejér megyéből Szilágyi István sportvadász érdemelte ezt ki.

Ezen a napon került sor egy jelentős együttműködési megállapodás aláírására is: az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem döntött arról: karitatív program keretében népszerűsítik a jótékonysági vadászatot az egyetemen.

Vezető képünk a vadászkiállításon készült. Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában