Frissen Fejérből

2021.09.19. 07:10

Új programban dolgozhatnak a fehérvári romák

A Székesfehérvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a város önkormányzata összefogott, ennek köszönhetően ismét foglalkoztatási program indult a Városgondnokságnál.

Baráth Eszter

Cser-Palkovics András polgármester válaszolt a felmerült ellenzéki javaslatra

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Lakatos Gabriella augusztusban fordult a Városgondnoksághoz azzal a felajánlással, hogy szívesen segítené a kapcsolatfelvételt a cég és a roma lakosság között, segítve ezzel munkába állásukat. Ennek köszönhetően szeptemberben 15 fő kezdhetett dolgozni a Városgondnokság különböző feladatokat ellátó csoportjaiban.

A programról szóló sajtótájékoztatón Bozai István városgondnok elmondta, nyitottak voltak a kezdeményezésre, hiszen jelentős a munkaerőhiány. Hozzátette, az első 15 fő két hete kezdte meg a munkát, amivel kapcsolatban jó tapasztalatokról tudnak beszámolni. Bozai kiemelte, a korábbi hajléktalanfoglalkoztatási program keretében munkába állók közül többen most is a munkatársaik, és bízik abban, hogy a mostani kezdeményezésnek köszönhetően is minél többen maradnak náluk hosszú távon.

Cser-Palkovics András polgármester elmondta, a Városgondnokság nagyszerű gépparkkal rendelkezik, de ezeket működtetni is kell. – Szeretnénk megtalálni és segíteni azokat az embereket, akik nehéz körülmények között élnek, és szeretnének újra a munka világába visszatérni – emelte ki. Mint mondta, optimista annak tekintetében, hogy a most munkába állók közül jó néhányan hosszú távra terveznek a Városgondnokságnál.

Lakatos Gabriella köszönetet mondott a városnak, hogy támogatták a kezdeményezést. Elmondta, sokan azt gondolják, romaként nehéz munkába állni, de ez nincs így, csak meg kell találni az útját, amiben Székesfehérvár önkormányzata most segítséget nyújtott.

Vezető képünk archív felvétel! Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában