Frissen Fejérből

2024.05.24. 08:30

Helytörténettel, hagyományápolással foglalkozó civil szervezetek mutatkoztak be

Csütörtök délután tartotta a Fejér Megyei Honismereti Egyesület a Közösségek heti rendezvényét a Vörösmarty Mihály Könyvtár olvasótermében. E napon országszerte rendeznek programokat a civil szervezetek.

Gombor Lili

Közösségek heti rendezvényét tartotta a Fejér Megyei Honismereti Egyesület

Fotó: Gombor Lili/FMH

Jövőre megalakulásának 35. évfordulóját ünnepli a Fejér Megyei Honismereti Egyesület, amelynek a Közösségek hetének programjának a Vörösmarty Mihály Könyvtár olvasóterme adott otthont csütörtök délután. A Közösségek hetén országszerte tartanak különböző programokat a civil szervezetek, általában egy téma köré szervezve a programjaikat. A Fejér Megyei Honismereti Egyesület programja nem egy adott tematikához igazodott, hanem honismerettel, helytörténettel foglalkozó Fejér vármegyei civil szervezeteket látott vendégül. 

A bemutatkozó egyesületek között volt a Szent István Király Múzeum Baráti Köre, a Bodajki Helytörténeti Egyesület, amely egy kisfilm vetítésével ismertette a közönséggel a bodajki egyesület legutóbbi projektjeit. Ezek között szerepelt a Helytörténeti ÉLET-KÉP-TÁRban létrehozott kiállítóterem is, amely a helyi plébánia udvarán kapott helyet. Csákvárról érkezett a Vértes Múzeum Baráti Köre Egyesület, de képviseltette magát a Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány is, amely honlapjának ismertetésével kalauzolta végig az érdeklődőket az egyesület tevékenységén. Vendégként érkezett Ráckeresztúrról Gajdó Ágnes kutató, helytörténész.

A fenti egyesületekről hamarosan külön olvashatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában