Frissen Fejérből

2024.05.23. 17:30

Fontos ügyben érkezett a Városházára az államtitkár

Székesfehérvárra érkezett országjáró körútján Závogyán Magdolna, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára. A Városházán a kulturális feladatellátásról egyeztetett.

Gombor Lili

Závogyrán Magdolna

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Csütörtökön a Városházán Závogyán Magdolna, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára a városi kulturális intézmények vezetőivel tartott tanácskozást, mely során a kulturális feladatellátásról egyeztettek. Áttekintették azokat a szakmai irányokat, amelyek az elmúlt tíz évben meghatározóak voltak a térségben, megvizsgálva, milyen egyedi tapasztalatok születtek, és melyeket lehet akár kulturális stratégiai szinten hasznosítani.

Závogyán Magdolna elmondta, hogy melyek azok a programok, támogatások, amelyekre a városi kulturális intézmények számíthatnak idén, vagy akár jövőre. A kulturális kormányzatnak sok olyan programja van, amelyeket az elmúlt tíz évben indított és sikeresek. – Ilyen például a Csoóri Sándor Program, amellyel a népi kultúrát támogatjuk, az általános iskolák és kulturális intézményeink körében pedig nagyon sikeres a Lázár Ervin Programunk. A Déryné Program az ötezer fő alatti településekre közvetíti az előadóművészeti programokat, míg a Petőfi Kulturális Program révén már 643 településen foglalkoznak családfakutatással – mondta el az államtitkár.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában