Frissen Fejérből

2021.07.06. 12:00

Tízmilliós támogatást nyert a Koronázási Ünnepi Játékok szervezője

Hamar a tárgyra térünk: tízmillió forintos támogatást nyert a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK), miután sikeresen pályáztak a Nemzeti Kulturális Alap tavasszal kiírt pályázatán.

FMH

A tavalyi Koronázási Ünnepi Játékok főszereplője II. András (Sághy Tamás) volt. Idén fia, IV. Béla következik

Fotó: FMH-Archív (PT)

A közlemény alapján tudjuk: a kiírók a művészeti értékeket létrehozó és bemutató kulturális fesztiválok megvalósítását támogatták, támogatják. Az SZKKK a Koronázási Ünnepi Játékok szervezője, s mivel pályázatuk az augusztusi programról szólt, ezért az így elnyert tízmillió forintos támogatás is a város hagyományos történelmi fesztiváljának megrendezését segíti.

A vonatkozó közlemény felidézi, „a Koronázási Ünnepi Játékok 2013 óta része a város legnagyobb nyári rendezvénye, a Székesfehérvári Királyi Napok eseménysorozatának. A sokszínű történelmi fesztivál – amelynek minden évben résztvevői a királyi óriásbábok – középkori hangulatot varázsol a belvárosba, minőségi kikapcsolódást kínál az ifjabb és idősebb korosztályoknak egyaránt. A szórakoztató és a történelmi ismeretterjesztést ugyancsak szolgáló programok országos hírűek, a fehérváriak mellett évről évre sok turistát vonzanak a koronázóvárosba az ország minden részéből.”

Az érvényben lévő járvány­ügyi szabályok betartása mellett idén augusztus 20. és 22. között várják az érdeklődőket a szervezők a hagyományőrző forgatagba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában