ÉVÖSSZEGZŐ

2019.12.24. 08:00

Csókakői kutyatámadás, tűz és verekedés a FEZEN-en – Ezeket olvastátok júliusban

Az év végéhez közeledvén igyekszünk hónapokra lebontva összegezni, hogy mely cikkekre voltak a legtöbben kíváncsiak portálunkon.

feol.hu

Fotó: Police.hu

Fotó: police.hu

Összeállításunkból kihagytuk a közlekedési baleseteket, mert ellenkező esetben szinte kizárólag ebből kerülnének ki a top hírek.

1.Rottweiler támadott meg egy kislányt Csókakőn

Egy hátborzongató eset forgatta fel a kis település életét: elsején egy megvadult kutya támadott meg egy hároméves kislányt séta közben. A kislány életéért sokáig küzdöttek az orvosok, szerencsére állapota egyre javul. Nem sokkal az eset után egyenruhás rendőrök jelentek meg az állatmenhelynél, akik el akarták vinni az állatot: kiképezni rendőrkutyának. Miután kiderült, hogy egy gyermeket támadott meg, a rendőrök ott hagyták, s pár nappal később elaltatták a kutyát gazdája kérésére. Az esetben több szakértői vélemény is elhangzott, a nyomozás azóta is tart, a kislány pedig napról napra jobban van.

2. Újszülött baba életéért küzdöttek a mentők

Egy gyors lefolyású szüléshez riasztották a Fejér megyei rendőröket a hónap elején. Az anya azonnal látta, hogy baj van, a gyermek nem lélegzett. Öt szakember küzdött a kicsiért, akinek sikerült a keringését beindítani, majd mentőhelikopterrel szállították kórházba.

3. Tűz ütött ki a Fezenen

A hónap végén rendezték meg a népszerű Fezen fesztivált, s mindjárt az első nap éjszakáján kigyulladt egy bódé. Egy hamburgeres büfé két gázpalackja gyulladt ki, de a tűz nem terjedt tovább, így az ijedtségen kívül nagy károkat nem okozott.

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

4. Verekedésbe torkollott a vasárnap hajnali FEZEN-buli

S nem csak a tűz volt az egyetlen sajtóvisszhangos esemény a Fezenen: vasárnap éjjel érkezett egy telefon a rendőrséghez, hogy egy 15-20 fős csoport verekedik a fesztiválon. A tömeget szétoszlatták, a harcias kedvű fiatalokat pedig kihallgatták a rendőrök.

5. Átlagosan ennyibe kerül egy esküvő

Hamar kedvét szegheti a házasulandóknak, ha olyan összeget kapnak az árajánlatok során, amihez igen mélyen kellene a pénztárcába nyúlni. Sokan ilyenkor vagy kölcsönkérnek, vagy lejjebb adnak az igényekből, de olyanok is vannak, akik eleve próbálnak mindent saját kezűleg megoldani. Összeszedtük, hogy nagyjából milyen összegben gondolkodjon, aki az igen kimondására készül.

6. Pokoli szomszédok: zajongás éjjel-nappal

Miért mindig akkor nyír füvet a szomszéd, mikor épp aludnánk? Vagy légkalapácsot használ ütvefúróval kiegészítve? Ha csendháborítást követ el a szomszéd, kihez fordulhatunk? Mi számít szabálysértésnek? Összeszedtük ezeket cikkünkben.

7. Elítélték a férjgyilkos szabadbattyáni asszonyt

30 évnyi házasság után a nő el akart válni, ám a férje nem egyezett bele. Így a nő elhatározta: megöli a férjét. Két hónapon át tömte gyógyszerekkel a férfit, melyekre azt mondta, vitaminok. A férfi keringése júniusban összeomlott, szíve megállt, a nőt elkapták a rendőrök. Júliusban az ügyészség életfogytiglanra ítélte, legkorábban 25 év múlva szabadulhat.

A férj számára adagolt „vitaminok” Fotó: Police.hu

8. Két kisfia jelenti az életét a pákozdi influenszernek

Júliusban bemutattuk nektek Anitát, aki két kisfia nevelése mellett egy Youtube-csatornát is működtet: ebben a gyereknevelésről, a nőiségről, párkapcsolatokról és az életről mesél. A fiatal, csinos anyuka Tündérszépek versenyünkön is indult, így kifejezetten sok élményben lehetett már része!

9. Elismerést kapott a fehérvári érsebész és főnővér is

10. A székesfehérvári csapvíz „ásványvizebb” az ásványvíznél

Egyre többen szoknak le a műanyagok használatáról, így a palackos vizet sem szívesen vásárolják. Kérdés, hogy milyen minőségű a csapvíz, amit iszunk? S nincs-e tele hormonokkal és gyógyszermaradványokkal? „Ha a székesfehérvári csapvizet nézzük, azt mondhatjuk, hogy ez a víz „ásványvizebb az ásványvíznél”, ugyanis ásványianyag-tartalmuk 600-700 milligramm literenként. Márpedig 500 milligramm felett ásványvízzé lehet nyilváníttatni majdnem mindenfajta ivóvizet…” Nektek ízlik a fehérvári csapvíz?

Olvasta már a többi, 2019-es összegzőnket?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában