táci késelés

2021.10.19. 07:00

A pénz lehetett a táci késelés oka

Hétfői lapszámunkban már beszámoltunk arról a sajnálatos esetről, mely a településen vasárnap a délutáni órákban történt.

Déri Brenda

Tácon mécsesek emlékeztetnek a tragédiára

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

E szerint október 17-én egy 22 éves férfi többször megszúrta késsel az utcán 62 éves vitapartnerét, aki a súlyos sérülések következtében a helyszínen életét vesztette. Az eset kapcsán ellátogattunk Tácra, hogy helyieket kérdezzünk arról, mi állhatott a tragikus végkimenetelű összetűzés hátterében. Elsőként egy idősebb hölgyet szólítottunk meg, aki szerint a fia­tal férfi mindig is problémás volt. Elmondta, azon sem lepődne meg, ha kiderülne, hogy kábítószer befolyása alatt állt, amikor elkövette ezt a szörnyűséget.

Tácon mécsesek emlékeztetnek a tragédiára
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Itt, az Ady Endre utcában történt a késelés. Én éppen a buszhoz mentem, amikor összetalálkoztam a fiatal férfival. Gondolom, ez még a történtek előtt volt, olyan dél és 13 óra között lehetett. Délután 4-kor pedig már én is hallottam, hogy mi történt. Jól ismertem Árpit, egy nagyon segítőkész és kedves ember volt. Jó néhány évvel ezelőtt még ő fogadta be ennek a fiúnak, aki megkéselte, az anyját és a testvérét, akik még most is ott élnek – mondja a hölgy, aki továbbirányított minket a késelés helyszínére.

Helyi lakosokat igyekeztünk kérdezni a szomorú esettel kapcsolatban
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Útközben még szóba elegyedtünk két helyi lakossal, akik úgy tudják, a 62 éves férfi eltartási szerződést kötött a gyanúsított édesanyjával, ugyanis saját édesanyja halála után jelentős túlsúlya és egyéb betegségei miatt nem tudta ellátni magát. Az egyik helybéli azt is hozzátette, valószínűleg az anyagiakon kezdtek el vitatkozni, de számítani lehetett volna arra, hogy közveszélyes a 22 éves személy, mivel nemrég ugyanitt lövöldözni kezdett.

A rendőrök a férfit a helyszínen elfogták, őrizetbe vették, és az elsődleges nyomozati cselekmények során beszerzett adatok és bizonyítékok alapján előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett miatt hallgatták ki. A nyomozók előterjesztést tesznek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.

Előzmények:

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/halalra-szurkaltak-egy-ferfit-vasarnap-delutan-tacon-5371766/

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/orizetben-a-taci-gyilkos-aki-tobb-kesszurassal-oltotta-ki-egy-62-eves-ferfi-eletet-5374076/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!