táci késelés

2021.10.26. 16:19

Nem csitulnak a kedélyek Tácon az október 17-i, megrázó gyilkosság után

Előbb az előzmények: azon a vasárnapon egy 22 éves ember több késszúrással halálra sebzett egy 62 éves férfit. A Fejér Megyei Főügyészség közlése szerint a gyanúsított az anyja és a férfi által kötött tartási szerződés alapján lakott az áldozat házában.

Majer Tamás

Fotó: Olvasó

Egy olvasónk október 25-én, hétfő délután egy fotót küldött szerkesztőségünknek. A képen az a ház látszódott, ahol a meggyilkolt férfi, az azóta már letartóztatott fiatalember, illetve utóbbi anyja és a fivére együtt éltek. A kerítésre kifeszített molinón, talán lepedőn, a következő felirat állt: „Gyilkosoknak nincs helye Tácon. Takarodjatok!” A neve elhallgatását kérő levelezőnk azt írta, aznap reggel látta a kiírást. Magunk kedden délelőtt csak egy gyorskötöző-maradékot láttunk.

Fotó: Olvasó

A polgármester, Horváth Tamás – arra a kérdésünkre, hogy szerinte a házban maradt két ember veszélyben van-e Tácon – kijelentette, nincsenek veszélyben. A polgármester még a tragikus eset után küldött is a helyszínre szociális munkást, családsegítőt.

Járókelőkkel is beszélgettünk. Szerintük sincsenek veszélyben a házban maradtak.

– Mindenki meg van döbbenve, mindenki elítéli ezt a cselekményt – mondta Horváth Tamás a közhangulatról szólva –, azt gondolom, hogy ennek a családnak örülni kellett volna, hogy ez az ember [az áldozat] befogadta őket, szállást és otthont adott nekik.

A mécsesek mellett volt. alighanem rövid ideig, a szóban forgó molinó
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Megtudtuk még: a közelmúltban lövöldözéses ügye is volt a letartóztatott embernek, a polgármester szavai szerint légfegyverrel állította meg az Ady utcán haladó autósokat.

Továbbá: szeptember 23-án a csőszi bekötőútnál autóbaleset szenvedett, ugyanabban a Ladában ült a későbbi áldozat, az elkövető, illetve az ő anyja. Egy táci asszony szerint a balesetben a 62 éves férfi és a nő is megsérült. Egy járókelő szerint a halála előtt pár nappal jött ki a kórházból az áldozat.

Kapcsolódó:

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/ket-auto-utkozott-ossze-csosznel-mentohelikoptert-is-riasztottak-5301479/[/embed]

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/itelet-szuletett-a-22-eves-taci-keselo-ugyeben-5378375/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!