táci késelés

2021.10.19. 16:25

Letartóztatták a 22 éves táci késelőt

Ítéletet hozott a Székesfehérvári Járásbíróság annak a 22 éves gyanúsítottnak az ügyében, aki még vasárnap délután többszörös késszúrással megölt egy 62 éves férfit a településen.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Shutterstock

A nyomozás adatai azt igazolják – amit lapunk munkatársai is kiderítettek a keddi napon Tácon a helyiektől –, miszerint a gyanúsított az anyja és a férfi által kötött tartási szerződés alapján lakott a sértett házában.

A Főügyészség úgy tudja, hogy neheztelt a férfira, mivel az anyjával rosszul bánt, és tudta, hogy a sértett halála esetén a ház az anyjáé lesz. A férfi 2021. október 17- én reggeltől italozott a helyi büfében, majd a sértett hívására hazament, ahol szóváltásba keveredett vele és többször megszúrta a férfit a nyakán, a vállán és a fején, majd értesítette a segélyhívót.

A kiérkező mentősök a férfi életét már nem tudták megmenteni, a helyszínen elhunyt. A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettsége okán fennáll a szökés, illetve elrejtőzés veszélye. A gyanúsított a cselekményét vele szemben más bűncselekmény miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt állva követte el, így a bűnismétlés veszélye is fennáll. A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt indítványozta a 22 éves gyanúsított letartóztatását, amelynek a Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírálja a keddi napon helyt adott, és 30 napra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A döntést a terhelt tudomásul vette, így az végleges.

Kapcsolódó:

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/megolte-akinek-a-hazaban-lakott-a-taci-keselo-neheztelt-az-anyja-parjara-5378030/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!