Tájékoztatás

2024.02.15. 16:00

Ügyelet a kórházban: ne az orvost hívják, hanem a 1830-at!

Már két hete élesben működik Fejérben is az új ügyeleti rendszer. A kórház 2067-es szakrendelését alakították át ügyeleti szobává, ahová az ügyeletes orvosok várják a betegeket, nem az általános sebészet orvosa!

S. Töttő Rita

Fotó: A kórház

A fenti felhívásra azért volt szükség, mert egy korábbi cikkünkben az ügyeleti rendszer átalakulásának kezdetén látható fotón a 2067-es szakrendelő ajtaja látható, rajta akkor még az aktuális általános sebészeti szakorvos nevével. Sokan kezdték el keresni az akkori fotón látható nevet ügyeleti témában, noha a szakorvosnak semmi köze nincs az új rendszerhez – kereste meg a feol.hu-t a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, kérve, hogy hívjuk fel a figyelmet: az ügyeleti feladatokat mindig az adott ügyeleti orvos látja el, tehát nem az az orvos, aki az akkori fotón szerepel! Az ügyeleti szoba ajtaja mellé mostanra nagy kék tábla került, rajta kizárólag a szakrendelés régi száma – ez látható a mostani fotón is.

Fotó: STR

Mint ismeretes, az egészségügyi alapellátás ügyeleti rendszert február 1-jén vette át az Országos Mentőszolgálat a vármegyében. Azóta Fejérben is él a 1830-as telefonszám, melyet minden ügyeletre indulás előtt érdemes felhívni.

A vidéki ellátásról itt írtunk.

A gyermekügyeleti ellátásról itt tájékozódhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában