A 2067-es szakrendelő

2024.02.01. 09:00

Így juthat el az új fehérvári ügyeletre - mutatjuk!

Eljött február 1-je, mától a háziorvosi ügyelet Székesfehérváron a kórház sürgősségi bejáratánál lesz megközelíthető. Megmutatjuk, hol.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

A mai nappal bezárt a fehérvári Orvosok Háza, ahol eddig a háziorvosi ügyeletre érkező betegeket fogadták ügyeleti időben. A mai naptól elsőként a 1830-as telefonszám hívandó, majd pedig a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktatókórház Hunyadi utca 2. szám alatti bejáratánál kell bemenni az ügyeletre is. Ennél a bejáratnál állnak meg a mentőautók és itt található a sürgősségi ellátás bejárata is. Az önműködő bejárati ajtótól jobbra alakítottak ki egy információs pultot, ahol szakdolgozó irányítja el a betegeket: kit az ügyeletre, kit a sürgősségi osztályra, kit pedig a szakellátásokra.

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Megijedni azonban nem kell: az ellátás nem a sürgősségi osztályon lesz, tehát nem ott kell várni az ügyeleti ellátásra is! Az információs pultnál segíteni fognak mindenkinek, de mindemellett a folyosón végig ki van táblázva s nyíllal ellátva az út: „Alapellátási ügyelet”. A sürgősségi bejáratától a büfén keresztül egészen az Általános sebészetig kell majd mennie annak, aki az ügyeletre tart. A 2067-es szakrendelőt alakítják ki ügyeleti ellátásra február 1-től. Itt történik majd az ügyeleti betegellátást.

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában