45 éves találkozó

2024.05.04. 16:00

Az 1979-ben végzett teljes évfolyam diákjai összejöttek Csákváron

A Csákvári Általános Iskola 1979-ben végzett három osztályának tagjai gyűltek össze a közelmúltban, hogy megünnepeljék a 45 éves osztálytalálkozójukat. A régi barátok és osztálytársak egy napra visszatértek emlékeik színterére, hogy felidézzék azokat a különleges pillanatokat és élményeket, amelyeket együtt éltek át az iskolapadokban.

Borsányi Bea

A 45 éves találkozó résztvevői

Forrás: Bonczné Kaiser Krisztina

Ahogy azt Bonczné Kaiser Krisztina elmondta, valójában nem is osztály, inkább évfolyamtalálkozónak kellene nevezni az öt évente megrendezett összejöveteleket, hiszen esetükben az a sajátságos helyzet állt elő, hogy hatodikban a két osztályból hármat csináltak. Az addigra kialakult barátságok azonban nem szakadtak meg, ezért döntöttek az általános iskola végén úgy, ha találkozót szerveznek, arra mindegyik osztály tanulóit meghívják. Legismertebb egyébként Weiht Katalin filmproducer, könyvkiadó lett közülük. 

Krisztina beszámolója szerint az idei találkozón a 40 öregdiák mellett öt tanár is részt vett és velük együtt sok örömmel és nevetéssel idézték vissza a múltat és beszéltek a jelenről. Mint minden összejövetelen, idén is kimentek a temetőbe azokhoz a társaikhoz, akik már nem jöhettek el. - Ez a 45 éves osztálytalálkozó ismét bebizonyította, hogy az idő múlásával semmi sem változtatja meg az osztálytársak közötti szoros köteléket, és az iskolai élményekre való örök emlékezést – zárta gondolatait az egykori csákvári diáklány. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában