Új rendszer

2024.01.30. 08:00

Fejér öt háziorvosi ügyelete: ilyen változások jönnek február 1-től

Fejér vármegye lakossága számára alapvetően megváltozik a háziorvosi ügyeleti ellátás február 1-jével. Fehérváron és Dunaújvároson kívül öt telephelyen, éjszaka pedig kizárólag a két nagyvárosban vehető igénybe az ellátás – a 1830-as telefonszám felhívása után.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Február 1-jétől az új alapellátási ügyeleti rendszer áll a Fejér vármegyei betegek rendelkezésére. Jászkúti Ákos, az Országos Mentőszolgálat közép-dunántúli régiójának igazgatója a részleteket is elmondta: ez azt jelenti, hogy délután 16 óra és este 22 óra között, illetve hétvégén és ünnepnapon reggel 8 és délután 14 óra között háziorvosi ügyelet áll rendelkezésre – Székesfehérváron és Dunaújvároson kívül - a vármegye alábbi pontjain: Velencén, a Balatoni út 65. szám alatt, Sárbogárdon az Ady Endre utca 79-83. szám alatt, Enyingen a Szabadság tér 16. szám alatt, Móron a Kórház utca 21-ben, illetve Bicskén a Kossuth tér 17. alatti ellátópontra mehet ügyeletre. Előtte azonban érdemes felhívni a 1830-as telefonszámot.

Az ezen kívül eső időpontokban, tehát hétköznapokon este 22 és reggel 8 óra között, illetve hétvégén és ünnepnapokon 14 óra és reggel 8 óra között pedig Székesfehérváron és Dunaújvárosban vehető igénybe az ügyeleti ellátás. Dunaújvárosban a megszokott helyszínen (Vasmű utca 10.), Székesfehérváron azonban új helyre kell menni!

A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktatókórház Hunyadi utca 2. szám alatti bejáratához kell menni február 1-jétől. Itt állnak meg a mentőautók és itt van a sürgősségi ellátás bejárata is. Az ügyeleti ellátás azonban nem a sürgősségin lesz – az információs pultnál irányítják el a betegeket a megfelelő helyszínre.

A mentok.hu oldalán prospektus teszi egyértelművé a teendőket: https://www.mentok.hu/wp-content/uploads/2024/01/OMSZ_UGYELETI_SZOLGALAT_HIRDETES_FEJER_240110.pdf

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában