Új ügyeleti rendszer

2024.01.31. 12:00

Így alakul át a gyermekügyeleti ellátás Fejérben - azon belül Fehérváron is

A gyermekeket február 1-jétől az új ügyeleti rendszerben is ugyanoda lehet vinni Székesfehérváron és Dunaújvárosban, mint eddig. Mégis lesznek alapvető változások is. Mutatjuk!

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Ahogy azt január közepén bejelentették, Fejér megye is csatlakozik az új, Országos Mentőszolgálat (OMSZ) által felügyelt háziorvosi és házi gyermekorvosi ügyeleti rendszerhez. A gyermekügyeleti ellátás az alábbiak szerint alakul – jelentette be Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője: délután 16 órától este 22 óráig , illetve hétvégén és ünnepnapokon reggel 8 és este 20 óra között Székesfehérváron a korábban megszokott helyen várják a gyerekeket – azaz Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktatókórház Seregélyesi út felöli bejáratán át, a gyermek sürgősségi ambulancia bejáratánál. Dunaújvárosban pedig hétvégén és ünnepnapokon reggel 8 és délután 14 óra között lesz egyenlőre gyermekügyelet, a megszokott helyen.

Minden ügyeleti telephely Fejérben vegyes ügyeletet visz, ami azt jelenti, hogy akár a felnőtt ügyeletre is bevihetők február 1-jétől a gyerekek, ahol vizsgálat után irányíthatják tovább a szükséges helyszínekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában