Évösszegző

2021.12.23. 08:00

Tűz a kórházban, csomagküldős átverés és lekerített Velence Korzó - Ezeket olvastátok a legtöbben márciusban

feol

1. Ülj be mellém, kislány! – A zámolyi nőket zaklató férfi Móron és Bodajkon is feltűnt

A településen élők közül többen is tapasztalták, hogy egy autós férfi leszólítja, zaklatja az egyedül közlekedő nőket, lányokat, sőt futás közben követte a kiszemeltet a kocsijával. Kiderült, a férfi nem csak Zámolyon inzultálta a nőket. A cikk megjelenése után megkeresett minket a férfi édesanyja, aki jelezte, maga is tehetetlenül áll fia zavart állapota előtt. 

 

2. Egy diákkal szemben jogtalanul jártak el a fehérvári ellenőrök egy helyi buszjáraton

A két fiú edzésről igyekezett haza, de az ellenőrök kizárták őket az utazásból. Indoklásuk szerint azért, mert egyikük a februári bérletére nem írta rá a diákigazolványa számát, a másikuknak meg lejárt a hatósági igazolványa. Ezzel szemben az anyukák azzal érveltek, hogy a márciusi bérleten már rajta volt a diákigazolvány száma, illetve a hatósági igazolvány érvényességét a pandémia a miatt meghosszabbították. Milyen jogon intézkedtek az ellenőrök? A buszsofőr ilyenkor miért nem lép közbe? – firtatták. 

 

3. Sugárveszély Pázmándon

 Egy hobbiszintű ásványgyűjtő köveket kapott a postán keresztül, azonban a radioaktív jelző bejelzett a csomagra. 

 

4. A Covid-senkit nem kímél – Koraszülött zichyújfalui csecsemő és 32 éves édesanyja küzd az életéért

Elképesztően nehéz két hét van a mögött a zichyújfalui család mögött, akiknek az életét teljesen lenullázta a koronavírus. Életveszélyes állapotban kórházba szállított várandós anyuka, koraszülötten világra jövő kicsi, elhunyt nagypapa és fertőzöttként kisgyerekkel otthon maradó apa jelenleg a mérleg nyelve.

 

5. Velence Korzó kontra önkormányzat: feszült helyzet

Lekerítési munkálatokba kezdett területén a Velence Korzó üzemeltetője. Úgy tűnik, megelégelte a strandra nehezedő turisztikai nyomást, illetve annak hátulütőit. Az üzemeltető lapunknak elmondta: az éjszakai randalírozások, emberi és állati ürülék, végtelen szemetelés ellen lépnek fel, nem az emberi módon kikapcsolódni vágyóktól veszik el a területet. A tulajdonos önkormányzat tiltakozik.  Körvonalazódni látszik, mi a terve a lekerítéssel a Velence Korzó üzemeltetőjének. Azt mondják, az önkormányzat is többször véleményezte az áldatlan állapotokat, megoldási javaslatukat mégis elutasították. 

 

6. Tűz ütött ki a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban

Tűz miatt összesen százhuszonnyolc beteget mentettek ki kórterméből március 11-én, hajnalban. A füst és a korom miatt az ötödik emelet egyik szárnyában jelentős károk keletkeztek, így önkéntesek vállalták, hogy segítenek a felújításban, takarítanak és kifestik a kormos falakat is, valamint sokan ételt és süteményt küldtek. 

 

7. Többet fognak keresni a Denso munkavállalói

Megszületett a megállapodás március elején, hogy a Denso a több mint négyezer munkavállalójának 6.6 százalékos béremelést ad az első lépcsőben. Később, a munkáltató a megtakarítás összegét a munkavállalók alapbérnövelésére fordítja. Az ebből fakadó 1.7 százalékos emelés az első lépcsőben említett 6.6 százalékkal összeadódik, így valamennyi munkaerő bérére pozitív hatással lesz a 8.3 százalékos bértömeg emelés. 

 

8. Ennyi idő átjutni pandémiás csúcsidőben Székesfehérváron (videó)

Sokszor heves vita tárgya a fehérvári közlekedés: az állandó dugók, a cipzárelv helyes vagy helytelen használata, a türelmetlen sofőrök, a parkolóhelyek száma, a listát pedig napestig lehetne még sorolni. A tesztünkben a 8-as főút felé, Veszprém irányába haladtunk kifelé Székesfehérvárról. A csúcsidős körforgalomra egészen elképesztő hatással volt a pandémia.

 

9. SMS-t kapott róla, pedig nem vár csomagot? Ne legyen áldozat!

Csalókra figyelmeztetett márciusban a rendőrség: kiberbűnözők próbálják megszerezni személyes adatainkat.

 

10. Az éj leple alatt épül a híd Székesfehérváron (videó)

 Egy héten át, éjszakánként dolgoztak a szakemberek Fehérváron, hogy beemeljék a budapesti vasútvonal fölé a hídgerendákat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában