A volán mögött #2

2021.03.11. 11:19

Ennyi idő átjutni pandémiás csúcsidőben Székesfehérváron (videó)

Meglepő eredményt kaptunk!

Elekes Gergő, Sz. Fodor Tímea

Fotó: Elekes Gergő, Sz. Fodor Tímea

Sokszor heves vita tárgya a fehérvári közlekedés: az állandó dugók, a cipzárelv helyes vagy helytelen használata, a türelmetlen sofőrök, a parkolóhelyek száma, a listát pedig napestig lehetne még sorolni.

A március elején indult sorozatunk első részében úgy gondoltuk, hogy kiderítjük, ha a 8-as főútról, Veszprém irányából közelítjük meg a koronázóvárost, mennyi időt vesz igénybe keresztülhaladni rajta, ha mindezt csúcsidőn kívül tesszük meg. Az eredményünkről ebben a cikkben számoltunk be:

[embed]https://www.feol.hu/loero/mennyi-ido-alatt-jutunk-el-szekesfehervar-egyik-vegebol-a-masikba-video-4728766/[/embed]

Már akkor megfogalmazódott bennünk, hogy a tesztünket ugyanezen útvonalon csúcsidőben is el kell végeznünk, hiszen egészen biztos, hogy teljesen más eredményt fogunk kapni. Így is tettünk, szerda délután 16:15-kor nekivágtunk az útnak. Erre a végeredményre azonba mi sem számítottunk!

Alig akartunk hinni a szemünknek, amikor megláttuk az út végén óránkat. Gyanítjuk, hogy minderről a pandémiás helyzet és a home office tehet, mert bár élénk volt a forgalom, messze elmaradt attól, amit normál körülmények között tapasztalni szoktunk a hétköznapokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!