tisztaság és rend

2021.03.23. 07:05

A Velence Korzó elkerítése: a valódi tervekről

Körvonalazódni látszik, mi a terve a lekerítéssel a Velence Korzó üzemeltetőjének. Azt mondják, az önkormányzat is többször véleményezte az áldatlan állapotokat, megoldási javaslatukat mégis elutasították.

S. Töttő Rita

A randalírozóktól, a felgyülemlő szeméttől védik a területet – állítják

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Megkerestük a Velence Korzó üzemeltetőjét, ugyanis számos kérdés felvetődött az olvasókban a szabadstrand lekerítési munkálatai kapcsán, melyről hétfői lapszámunkban írtunk.

Az üzemeltető társaság azt nyilatkozta, hogy az épület és a büfék sávjában határolják le a strandterületet, amely mellett biztosítani fognak egy 0–24 órában szabadon látogatható partszakaszt. „Az elkerítés a gyakorlatban azt jelentené, hogy az elkülönített részen a büfésekkel együttműködve egy magasabb színvonalú vendéglátást és zeneszolgáltatást, heti szintű rendezvények megtartását biztosítanánk. Ezen a területen a mindig hatályos járványügyi intézkedések betartására is jobban tudunk ügyelni. A szakhatósági, a vagyonvédelmi és a személybiztonsági intézkedéseket ellenőrizhetővé és átláthatóvá tudjuk tenni. Továbbá a tisztántartási folyamatok elvégzését is hatékonyabban tudjuk végrehajtani, hisz éjszaka zárva lesz ez a terület” – fogalmazott válaszában a Velence Korzót fenntartó társaság. Ezzel nem titkolt szándékuk, hogy távol tartsák a területtől az éjszakai randalírozókat, szemetelőket. A tervek szerint az elkülönített rész reggel 9-től este 10 óráig lesz látogatható, a velencei és kápolnásnyéki lakosoknak lakcímkártya felmutatásával díjmentesen.

A randalírozóktól, a felgyülemlő szeméttől védik a területet – állítják
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az üzemeltető hozzátette: „Az említett strandterületen karszalag ellenében egy kötelező fogyasztást tartalmazó kuponnal lehet tartózkodni.” A korzó idén februárban megkereste ez ügyben az önkormányzatot – amely, mint mondják, többször megfogalmazta nekik is az állapotokkal kapcsolatos véleményét –, ám „sajnálatos módon elutasító válasz érkezett. Nem is értjük, így feltesszük az önkormányzatnak kérdésünket ismét: akkor mi lenne a javaslatuk, hogy rendezettebbé tegyük a város ezen kiemelkedő részét?”

Kapcsolódó cikk:

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/velence-korzo-kontra-onkormanyzat-feszult-helyzet-4778674/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában