Összefoglaló

2021.12.30. 08:00

Megsemmisült elektromos autó, gyilkosság Tácon, kapuzárási pánik Velencén - Ezeket olvastátok októberben

Mutatjuk a legolvasottabb októberi cikkeket!

feol.hu

1. Teljesen megsemmisült töltés közben egy elektromos autó Fehérváron

Töltés közben kigyulladt egy elektromos meghajtású személyautó a székesfehérvári Szárcsa utcában október 25-én. A székesfehérvári tűzoltók kiérkezésekor az autó már teljes terjedelmében égett, a magas hőmérséklet károsította a környező épületek szigetelését, és az ott tárolt különböző építőanyagok csomagolását. A tűzoltók két habsugárral megszüntették a lánggal égést, ezt követően pedig a jármű maradványait elvontatták az épületek közeléből. A teljes eloltás még közel öt órát vett igénybe, mivel az akkumulátor egység többször is újra melegedni kezdett, visszagyulladt.

 

2. 8 éves diák vesztette életét egy tanórán kívüli sportfoglalkozáson Móron

Október 12-én délután, egy 8 éves diák egy tanórán kívüli sportfoglalkozás során rosszul lett, és életét vesztette. Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Tényeknek adott tájékoztatása szerint esetkocsi, gyermekmentő, mentőhelikopter érkezett a helyszínre, egy órán át küzdöttek a gyermek életéért, de sajnos nem lehetett megmenteni. A kislány szülei a Tényeknek elmondták, hogy a kislánynak veleszületett szívrendellenessége volt.

 

3. Fejér megyeiek is a körözési toplistán

Különböző bűncselekmények miatt három Fejér megyei férfi is szerepel a rendőrség legkeresettebb bűnözőinek listáján. Kettejük esetében fizetnek is annak, aki olyan információt ad, ami segít a nyomra vezetésben - erről október elején számoltunk be. 

 

4. Nem csitulnak a kedélyek Tácon

Október 17-én megrázó gyilkosság történt a településen, egy 22 éves ember több késszúrással halálra sebzett egy 62 éves férfit. Egy olvasónk október 25-én, hétfő délután egy fotót küldött szerkesztőségünknek. A képen az a ház látszódott, ahol a meggyilkolt férfi, az azóta már letartóztatott fiatalember, illetve utóbbi anyja és a fivére együtt éltek. A kerítésre kifeszített molinón, talán lepedőn, a következő felirat állt: „Gyilkosoknak nincs helye Tácon. Takarodjatok!” 

 

5.  Nagy a baj Abán 

Lapunkat több helyi azzal kereste meg, hogy meséljen a jelenleg is fennálló „igencsak siralmas helyzetéről”, miszerint a városvezetés ellehetetleníti mindennapjaikat.

 

6. Kapuzárási pánik a Velence Korzón 

Október 4-én lezárta a Velence Korzó teljes területét az üzemeltető. A város önkormányzatával harcban álló társaság még a nyár folyamán, ideiglenes intézkedés keretében birtokvédelmet nyert a bíróságon, így továbbra is a Gomi Kft. felügyelete alatt működik a terület. Egy büfés jelezte az új helyzetet: a vendégek a mai naptól nem tudják megközelíteni a területet, így a büfésort sem, ugyanis minden kaput lezáratott az üzemeltető.

 

7.  Kidöntötték a Velence Korzó kerítését 

Információink szerint a rendőrség is megjelent a helyszínen, de a tettesekre nem bukkantak. Gerhard Ákos polgármester azt mondta: tud az esetről, s noha nem tudja, ki tette, de nem az önkormányzat biztatására történt. Az esetről itt írtunk bővebben. 

 

8.  Feladta magát a rendőrségen az elszökött ercsi papagáj

Ernő egy ercsi óvodából szökött meg, miután gazdája előadást tartott a gyerekeknek. Egy napig keresték a madarat a helyiekkel összefogva, végül a papagáj a rendőröknek szólt, hogy bajba került. Azt kiabálta a fáról, hogy Gyere már! és sziréna hangot is kiadott. Így végül épségben hazakerült .

 

9.  Két gyalogost gázoltak el az Új Csóri úton 

A rendelkezésre álló adatok alapján egy személygépkocsi Veszprém irányába haladt, amikor az Iszkaszentgyörgyi út kereszteződésében, a kijelölt gyalogos átkelőhelyen közlekedő két nőt gázolt el. 

 

10.  Rabszolgaként tartottak több férfit Enyingen 

Az eljárás adatai szerint a páros két év leforgása alatt több férfit vett rá, hogy a család részére ellenszolgáltatás nélkül végezzenek munkát. Az áldozatokat kényszermunkára fogták: több mint egy tucat lovat kellett tisztítaniuk, háziállatokat etetniük, egyéb ház körüli munkát végezniük csekély élelmezés fejében. Többen egy tíz éve leégett, tető és fűtés nélküli házrészben laktak, míg társuk egy utcán álló, szintén fűtetlen mikrobuszban élt. Volt olyan időszak, hogy mindannyian az istállóban aludtak, ahol a lovak közelsége melegítette őket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában