Frissen Fejérből

2021.10.04. 10:54

Kapuzárási pánik a Velence Korzón – Frissítve

Hétfő reggelre lezárta a Velence Korzó teljes területét az üzemeltető. A város önkormányzatával harcban álló társaság még a nyár folyamán, ideiglenes intézkedés keretében birtokvédelmet nyert a bíróságon, így továbbra is a Gomi Kft. felügyelete alatt működik a terület. Egy büfés jelezte a hétfői új helyzetet: a vendégek a mai naptól nem tudják megközelíteni a területet, így a büfésort sem, ugyanis minden kaput lezáratott az üzemeltető.

S. Töttő Rita

Értetlenül állnak a helyzet előtt a vendéglátósok is

Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

 

- Nagyon sok büfétulajdonos nem tud bemenni az üzlethez – mondta el a felháborodott üzlettulajdonos. – A kapukat teljesen lezárták, mondhatni, teljesen el van lehetetlenítve a Velence Korzó. Még csak az sem tud bemenni, aki sétálni szeretne a parton. A korzó épületéből sem lehet kimenni a partra, sőt, még a vészkijáratok is le vannak zárva. Teljesen értetlenül állunk a helyzet előtt, hivatalos megkeresést sem kaptunk a strandüzemeltetés részéről a tervezett lezárásról – mondta a büfétulajdonos, hangsúlyozva, hogy tudomása szerint érvényes működési engedélye van minden büfésnek a területen egész évre. – Az áruk meg vannak rendelve, bértámogatást vettem fel az alkalmazottaknak, amivel kötelezettséget vállaltam. Teljesen kilátástalannak látom a helyzetet. Határozott fellépést várunk ez ügyben az önkormányzattól – tette hozzá. A kapukra kihelyezett „ideiglenesen zárva, munkaterület” tábla ellenére a szemtanú semmilyen munkálatot nem látott a területen. Majd pedig hozzátette: a büfé épületek saját tulajdonban lévők, nem a kft-től bérlik azokat.

Értetlenül állnak a helyzet előtt a vendéglátósok is
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Megkerestük az üzemeltetőt, de kérdéseinkre eddig még nem kaptunk választ. Információink szerint azonban az indok az, hogy a korzó jelenleg munkaterület, felújítások, nyár utáni karbantartások zajlanak. Továbbá úgy tudjuk, az üzemeltető és a büfések többsége között egy szeptember 30-án lejárt szerződés is volt. Megkérdeztük, vajon nem lehet-e, hogy ez a lejárt, valamiért meg nem újított szerződés áll valójában a lezárások mögött, erről az általunk megkérdezett büfés annyit mondott, hogy üzleti titok miatt nem beszélhet róla, de véleménye szerint nincs olyan hivatalos ok, ami miatt ne üzemeltethetnék jogosan a büféiket a korzón. Gerhard Ákost, Velence polgármesterét is kerestük az ügyben, aki, úgy tudjuk, szintén szemügyre vette a helyszínen a történéseket. Esetleges új információk esetén folytatjuk cikkünket.

Ilyen feliratok fogadták hétfő reggel a Velence Korzóra érkezőket
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Frissítés:

Velence polgármestere elmondta: rendőri segítséget kért, hogy ha esetleg valaki bent ragadt volna a területen, akkor kijusson onnan. Illetve elmondta: nem hogy a kapuk lezárásával, de már a kerítés kialakításával sem értettek egyet, így a jelenlegi helyzetben minden jogi lehetőséget megvizsgálnak a megoldás érdekében. Majd hozzátette: a büfések tevékenységének megakadályozásával sem ért egyet.

Frissen Fejérből

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában