Frissen Fejérből

2021.10.08. 14:18

Fejér megyeiek is a körözési toplistán

Különböző bűncselekmények miatt három Fejér megyei férfi is szerepel a rendőrség legkeresettebb bűnözőinek listáján. Kettejük esetében fizetnek is annak, aki olyan információt ad, ami segít a nyomra vezetésben.

Baráth Eszter

20201222 Székesfehérvár, Skála, Rákóczi út, tűzoltók, rendőr, kvonuás. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei HÍrlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A rendőrség a listán szereplő több keresett személy esetében tűzött ki nyomra vezetői díjat. Ezek között a legmagasabb összegről egy fehérvári férfi esetében beszélhetünk. Budapest rendőr-főkapitánysága 1 millió forintot ajánlott fel annak, aki olyan információt ad a hatóságnak, amely alapján Plank Zoltán tartózkodási helye megállapítható.

Plank Zoltán
Fotó: police.hu

A férfit rablás bűntette és más bűncselekmények miatt keresik, de a kapcsolódó körözések között a testi sértés is megtalálható. Előbbi miatt még 2016-ban rendeltek el körözést, ami 2018-ban egészült ki a testi sértés bűntettével is. A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy Plank Zoltán különösen veszélyes, feltételezhetően fegyverrel rendelkezik.

Fodor Szilárd
Fotó: police.hu

Szintén nyomra vezetői díjat tűztek ki a móri Fodor Szilárd esetében, ennek összegét a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 300 ezer forintban határozta meg. A férfi ellen még 2018-ban rendeltek el körözést csalás miatt, 2019-ben viszont sikkasztással is kibővült a lista. Ezek mellett szabadságvesztés letöltésének céljából is keresi a rendőrség.

Vajda József
Fotó: police.hu

A listán szerepel még egy fehérvári férfi, akinél nyomra vezetői díjat nem tűzött ki a rendőrség. Vajda Józsefet fogolyszökés és kábítószer-kereskedelem miatt körözik. A közzétett információk szerint előbbi miatt 2020 végén, utóbbi miatt pedig 2021 májusában indítottak körözést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!