itt az idő, hogy valamit tegyenek

2021.10.18. 07:00

Fellázadt a lakosság Abán, akkora a baj

Tényleg ekkora lenne a baj? Lapunkat több helyi azzal kereste meg, hogy meséljen a jelenleg is fennálló „igencsak siralmas helyzetéről”, miszerint a városvezetés ellehetetleníti mindennapjaikat.

FMH

Elérik, hogy a dolgozók otthagyják munkahelyeiket – állítják

Fotó: Fotóillusztráció: Fehér Gábor (archív)

– Sajnos most már annyira élhetetlenné vált az élet itt, Abán, hogy egy szűk körű közösségen kívül, akik a polgármestert ajnározzák, a lakosság nagy részének nehezek a mindennapok – kezdte az egyik helyi lakos. Többen azt állítják, hogy számos esetben névtelen feljelentésekkel bombázták alaptalanul őket, melyek ugyan egyszer sem értek célt, de akkor is dühítőek.

– Képesek lakosokat feljelenteni, figyelni és megszégyeníteni. Azok, akik szemmel láthatóan nem értenek egyet a polgármester vagy a képviselő-testület döntéseivel, sok esetben csak utólag értesülnek az intézkedésekről. Szó szerint ellehetetlenítik az életünket – folytatták.

– Aljas eszközökkel elérik, hogy a dolgozók, akár vezető beosztásban lévők is felálljanak és otthagyják a munkahelyüket, posztjuk betöltésére pedig sok esetben olyan személyek kerülnek, akikről semmit sem tudunk. A polgármester az első „rombolásai” között majdnem elintézte, hogy lekerüljenek a gyönyörű fából faragott kapui a temetőnek, de olyan mértékű lakossági ellenállásba ütközött, hogy ezt nem merte meglépni. Ezzel egy időben a városvezetés nekirontott a helyi gimnáziumnak, ott jelenleg is zajlik a huzavona, nem véletlen, hogy az ottani vezetőkkel sem jó a viszony. S akkor még nem is említettem az orvosi ügyelet elvitelét. A környező települések megoldották, hogy Kálozon fogadnak sürgős esetben minden környező lakost, csak minket, abaiakat nem. Nekünk Polgárdiba kell átmennünk – folytatta egy Abán élő.

Elérik, hogy a dolgozók otthagyják munkahelyeiket – állítják
Fotó: Fotóillusztráció: Fehér Gábor (archív)

A helyiek szerint szükséges lenne időközönként egy-egy lakossági fórum is, amelyre eddig nem került sor. Azt mondják, mindig utólag írják ki, hogy volt. Többször előfordult, hogy a lakosság a város ügyei kapcsán észrevételeket, javaslatokat tett, melyet szeretett volna megvitatni egy ilyen fórumon, de ez nem történt meg. Állítják, egy elektronikus levél formájában személyesen hívták be őket egyesével, de ezen megbeszélések nem a város és a lakók érdekeit szolgálták, sokkal inkább a megszégyenítés eszközét képezték. A környező települések polgármesterei szintén nem véletlenül nem ápolnak jó viszonyt az abaival – mondták a lapunkat megkeresők.

Hozzátették, annak is oka van, hogy a hivatalos internetes önkormányzati közösségi oldalon nem lehet hozzászólni a bejegyzésekhez. Számtalanszor előfordult, hogy kikerült egy-egy poszt, amely olyan, a városvezetés számára nem tetsző reakciókat váltott ki az emberekből, amelyeket „pocskondiázásnak, hazugságnak” tituláltak, hogy aztán ilyen címszó alatt letilthassák a hozzászólási lehetőséget. Közben pedig csak arról volt szó, hogy nem a városvezetés álláspontját, „igazát” tükrözték a visszajelzések – fogalmazták meg.

A lapunknak elmondottakkal kapcsolatban hétfőn az érintett másik felet is megkeressük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában