Frissen Fejérből

2021.12.25. 09:28

Garázdaság a fiúkollégium előtt, rendőrök járőröztek a Velence Korzón - Ezeket olvastátok májusban

feol.hu

Forrás: FMH-Archív (PT)

1. Rendőrök mentették meg az oltóorvos életét Dunaújvárosban

Hiába várták az oltóponton kollégái a Szent Pantaleon Kórház főorvosát. Amikor a telefonhívásokra sem érkezett válasz, tudták, hogy baj van. A kórház igazgatója a kórházparancsnokhoz fordult segítségért. A Zsaru Rendőrségi magazinban részletesen beszámolnak a történtekről.

2. Itt vannak Fejér megye érettségiző diákjai

Fejér megye végzős diákjai a Fejér Megyei Hírlap ballagási mellékletében, fotóval és névsorral.

3. Egész nap járőröztek a rendőrök a Velence Korzón

Új fejezetet nyitott az önkormányzat a Velence Korzóval folytatott küzdelemben. A kialakult helyzetnek legalább egy évvel ezelőttre nyúlnak vissza az előzményei, amelyet magunk is felidéztünk olvasóinknak.

4. Egyedül hagytak kint egy négyévest az utcán a dajkák Fehérváron?

Egy szülői észrevétel érkezett szerkesztőségünkbe, mely szerint a fehérvári Ligetsori Óvoda nem minden esetben járt el megfelelően, amikor délután a gyermekek szülőknek való átadására került sor. Olvasónk tapasztalata szerint előfordult, hogy az intézmény munkatársai nem azt a gyermeket kísérték ki az óvoda elé, akiért megérkezett a szülő. Úgy tudja, ezt követően a négy év körüli gyermeket nem vitték vissza az épületbe, ezért hosszú percekig egyedül kellett várnia az intézmény előtt az utcán

5. Nem gyilkosság történt Móron

Egy délelőtti napon ütötte fel a fejét a hír, hogy Móron, a Honvéd utcában gyilkosság történt. Utánajártunk. Információink szerint a rendőrök valóban jártak a Honvéd utcában, ám forrásaink szerint szó sincs gyilkosságról. Kérdéseinket természetesen elküldtük a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának. 

6. Egy erőszakos diák miatt veszik ki a szülők a gyermekeiket egy fehérvári iskolából?

A közösségi oldalon többen állítják, egy sajátos nevelési igényű, bántalmazó diák miatt csökkent az osztálylétszám az egyik fehérvári iskolában. Az intézményvezető azt mondja, mindez rágalmazás, a probléma közel sem ennyire súlyos. Felkerestük a szülőt, aki a közösségi médiában nyíltan vállalja véleményét, és arra kértük, mesélje el lapunknak az üggyel kapcsolatos tapasztalatait, ám ő nem kívánt élni a nyilvánosság ezen formájával. A közösségi oldalon közzétett hozzászólásából kiderül, gyermeke azóta már egy másik intézmény tanulója. 

7. Júliusban felújítják az ország egyik legveszélyesebb útszakaszát

A Fehérvárt a környező településekkel összekötő 7201-es jelű út új burkolatot kapott. Sürgette ezt a balesetek számának növekedése, amelyekben gyakran közrejátszott az út állapota. 

8. A Miatyánk imádság hétköznapi szokás a csákberényi Máhr családnál

Máhr Ferenc szobrász, festő és hajdani pásztor, felesége, Máhr Ferencné Cicus fazekas, aranykezű varrónő. Kacskaringós életútjaik egyszer csak összeértek, találkozásuk az alkotásban is sorsdöntő lett. Csákberény határában barokkos külsejű, több traktusú parasztház áll, mesebéli részletekkel. Pedig a házikó alig harminc éve még a falu szégyenének számított düledező falaival, a hastokból hevenyészett ajtajával, disznóölések zajlottak benne. Bolondnak nézték, amikor 1991-ben megvette, mondja a családfő, Máhr Ferenc. Rusztikus külsejű férfi, lassan, megfontoltan beszél, mély tüzű tekintete elszántságot, ősi erőt és nagy érzelmeket tükröz. Kokas Ignáctól tanult festészetet, Melocco Miklóstól szobrászatot, négy méter magas Jézus-szobrát két darab, egyenként öttonnás kőből faragta meg Pilisszántóra. „Egymást faragtuk…”, mormolja csöndes büszkeséggel. Felesége határozottan is kifejezi büszkeségét, „szikrázó tehetség”, mondja férjére, s mindig előbb róla szól, csak aztán magáról.

9. Hárman is garázda magatartást tanúsítottak a fehérvári fiúkollégium előtt, rendőrt hívtak rájuk

Egyik este a közösségi médiában, egy székesfehérvári csoportban arról írt bejegyzést egy felhasználó, miszerint szerdán rendőrök és katonák vették körbe a József Attila Középiskolai Kollégium épületét, majd fegyverrel rohant be oda több rendőr, katona. Mi történt? Utánajártunk!

10. Rabszolgaként, egy sötét és koszos szobában tartottak fogva egy férfit Mezőszentgyörgyön

Az elkövető 2017 májusában, adásvételi szerződéssel megvásárolta egy férfi Torvaj belterületén lévő földterületét, az azon található ingatlannal együtt. A vételárat még aznap ismeretlen módon visszaszerezte az eladótól, aki akkor már különböző mentális betegségei miatt, meglehetősen rossz egészségi állapotban volt. Sz. Róbert az adásvétel és a fizetési szándék színlelésével megszerzett ingatlant még abban az évben továbbértékesítette, a kiszolgáltatott sértettet pedig egy mezőszentgyörgyi ingatlan garázsépületéből leválasztott ablaktalan, folyóvízzel nem rendelkező helyiségében helyezte el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában