"Sejtettük, hogy történhetett valami"

2021.05.15. 18:34

Rendőrök mentették meg az oltóorvos életét Dunaújvárosban

Hiába várták az oltóponton kollégái a Szent Pantaleon Kórház főorvosát. Amikor a telefonhívásokra sem érkezett válasz, tudták, hogy baj van. A kórház igazgatója a kórházparancsnokhoz fordult segítségért.

Rádai Mónika

Kiss Péter és Klein Zsófia őrmesterek Fotó: Béres Attila

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház oltásra kijelölt főorvosa 2021. április 15-én reggel nem érkezett be munkahelyére. A Zsaru Rendőrségi magazinban részletesen beszámolnak a történtekről:

– A kórház orvosigazgatója értesített arról, hogy a főorvos nem jelent meg az oltóponton – emlékszik vissza Németh Miklós alezredes, kórházparancsnok. – Ez egy kis közösség, ahol mindenki ismer mindenkit. Tudtuk, hogy a főorvos nemrég egy egészségügyi beavatkozáson esett át. Mindannyian aggódtunk érte. Sejtettük, hogy történhetett valami, hiszen a doktor mindig precíz, sohasem késik. A telefonja is mindig vele van. Ha nem tudta azonnal felvenni a telefont, amint tehette, visszahívott. Most azonban hiába kerestük többször is, nem érkezett válasz. Nem volt bennem kétség, hogy azonnal a helyszínre kell mennünk. Hívtam a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság ügyeletét, és kértem a szolgálatirányító parancsnoktól, küldjön egy járőrpárost, amely segít nekem. Eközben én is elindultam a lakcímre.

– Szinte egyszerre értünk a négyemeletes társasházhoz Németh alezredessel – idézi fel Kiss Péter őrmester, körzeti megbízott. – Felmentünk az emeletre. A folyosón először nem tudtuk, melyik lakást kell keresnünk, ugyanis név nem volt feltüntetve az ajtókon és a számozásuk sem sorban volt. Így először rossz helyen kopogtattunk. Egy mentőtiszt nyitott ajtót, akitől megtudtuk, hol lakik a főorvos.

– Miután megtaláltuk a keresett lakást, többször csengettünk, kopogtunk, de nem érkezett válasz – folytatja a körzeti megbízott. – A kórházparancsnok próbálta elérni a hozzátartozóit, hátha tudnak valamit, de hiába. A folyosóra nyílt a konyha ablaka, a redőnyt sikerült mintegy 10 centiméterre felhúzni, így be tudtunk lesni – olvasható a duol.hu oldalon.

– Benéztem a résen – veszi át a szót Klein Zsófia őrmester, járőrparancsnok. – A konyhából nyílt a hálószoba, aminek az ajtaja éppen nyitva volt, így láthattam az ágyat, amire keresztben rádőlt a vasalódeszka. Ez igencsak szokatlan dolog volt. Ezután a levelesláda nyílásán keresztül is benéztem. A doktor kabátja a fogason lógott, és a cipője is a helyén volt.

Kiss Péter és Klein Zsófia őrmesterek
Fotó: Béres Attila

– Akkor már tudtuk, hogy bent tartózkodik, és felkészültünk a legrosszabbra. Nem késlekedhettünk, megállapítottuk, hogy a hevederzár nincs bezárva, ezért benyomtam az ajtót – magyarázza Kiss őrmester. – Mindhárman bementünk a lakásba, Zsófi a konyha felől, én a nappaliba, az alezredes pedig a hálószobába. Ezután hallottam, hogy a kórházparancsnok kiabál: „Életben van, hívjatok mentőt!”

– Amikor megláttam, egyértelmű volt, hogy azonnali orvosi segítségre szorul – eleveníti fel az eseményeket Németh Miklós alezredes.

– Magánál volt, értette, amit mondunk, de nem tudott velünk kommunikálni. A szomszédban lévő mentőtiszt, Pákozdi Zoltán, aki az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa, meghallotta, hogy a rendőrök rádión a mentőket hívják, ezért gyorsan a segítségünkre sietett. A mentők kiérkezéséig igyekezett stabilizálni az orvos állapotát.

– A járőrökkel nagyon jó volt egy csapatban dolgozni, összeszedettek voltak. Azonnal felismerték a helyzetet, gyorsan tudtunk reagálni – összegzi a kórházparancsnok.

(Forrás: Zsaru Rendőrségi magazin)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!