Frissen Fejérből

2021.07.20. 07:20

Hatvanmillió forint az új igari piactérre

Vámszőlőhegyen befejeződött a belterületi út felújítása. Igaron piac van kilátásban.

Majer Tamás

A 2023 végére elkészülő piactér látványterve

Fotó: önkormányzat

Március végén írtunk lapunkban arról, hogy megtörtént a munkaterület átadása Igar-Vámszőlőhegyen; útfelújítás startolt el. Az Igart és Ozorát összekötő, vagy másképpen az Iregszemcsét és Simontornyát, illetve a 64-es és a 65-ös főutakat összekötő 6407-es út a 4+050 és a 7+400 közötti szakaszon várta a felújítást. Ez egy 3,35 kilométer hosszú, belterületi rész. 462 millió forint állami támogatás került rá. A munka mostanra elkészült, a műszaki átadás-átvételt követően az utat hivatalosan is birtokba vehették már a közlekedők.

– Egy felújított útszakasz a jobb látvány mellett számos közérzeti és gazdasági pluszt is hoz az emberek életébe; célunk, hogy ebből minél többet a körzetbe hozzunk. A kacifántos megyehatárok kétségtelenül nem teszik egyszerűvé az ozorai út teljes felújítását, de célunk, hogy a többi részre is jusson hamarosan forrás – tájékoztatott Varga Gábor országgyűlési képviselő, aki arról is említést tett, hogy a kulturális és közösségi kapcsolatok élénkítését is szolgálja minden ilyen útfelújítás.

A 2023 végére elkészülő piactér látványterve
Fotó: önkormányzat

Egy másik, a település infrastruktúráját érintő hír a leendő piacról szól. Molnár István polgármester adta közre, hogy 60 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat egy vadonatúj piactér felépítésére. Ez egy régi, ma már romokban álló kocsma helyén valósulhat meg Igar központi településrészén, mégpedig 2023 decemberére.

Mindezek mellett 5 millió forint Magyar falu program-támogatást is eredményesen hívott le a község az Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése című pályázati lehetőségre beadott támogatási kérelmével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában