A soproni kosarasok nyerték a bajnoki finálét

2024.05.27. 16:14

Ősztől vélhetően a legmagasabb osztályban szerepel a DKKA női együttese

Az első, soproni meccset hét ponttal elvesztette a DKKA női kosárcsapata, a visszavágó döntetlennel zárult, így a nyugatiak lettek az aranyérmesek. Ezzel együtt is minden bizonnyal ősztől az NB I-ben bizonyíthat Szentpáli Gergő gárdája.

Horog László

A fehérvári kosarasok (fehérben) döntetlenre végeztek a második felvonás során

Fotó: DKKA

A koronázóvárosiak hétpontos hátrányt szedtek össze az első találkozón a Sportdarázs-SMAFC ellen a hűség városában. Kötő Luca ugyan megkezdte a bemelegítést a lányokkal, de végül nem javult annyit a térdsérülése, hogy pályára is lépjen. Akárcsak a keddi, soproni, ez a meccs is jó hangulatban kezdődött, az 5. percig egymás mellett haladt a két csapat, majd az első negyed derekán Laufer és Varga pontjaival 12-4-re ellépett a házigazda. A Sportdarázs rövid időre feljött, de a DKKA jó büntetőzéssel 20-11-re nyerte az első negyedet. A kisszünet után Frindt triplájával volt közte tízre hízott a különbség (23-13), aztán fokozatosan átvette az irányítást a Sopron. Szikszai két hármast, Jevtovic két duplát szerzett, majd jött Sitku négy pontja, 29 28-nál már a vendégek vezettek. Valami hasonló történt a második negyedben, mint az odavágón, a nagyszünetben 31-30-ra vezetett a vendég.

A második félidő elején sem találták a ritmust a Fejér vármegyeiek, a triplavonal mögül nagyon alacsony hatékonysággal tüzeltek, a palánk alatt pedig a vendégek javára billentették a küzdelmet a centik és a kilogrammok. Magabiztosabb volt a Sportdarázs, zsinórban hét pontot szereztek, összesítésben már mínusz tizenöt pont volt a differencia a koronázóvárosiak szemszögéből. Laufer hármasa megtörte ugyan a kosárcsendet, de áttörést nem hozott a támadójátékban. A 27. percben már 43-35-re vezettek a vendégek, ekkor a zöld-sárgák támadójátéka állt meg, a DKKA az utolsó három percet 8-0-ra megnyerve, visszajött a párharcba. A házigazdákban viszont már nem maradt erő, hogy még egyszer ennyi pontot szerezzenek. Papp Lilláék mindent megpróbáltak, de ahogy peregtek a percek, úgy tudott egyre okosabban gazdálkodni az első meccsen megszerzett előnyével a Sopron. A végén a hazaiak támadtak a visszavágó megnyeréséért, de döntetlen lett a vége, ez pedig azt jelenti, hogy a Sportdarázs-SMAFC mögött, második helyen végzett az akadémia a női amatőr B-csoportban. A lányok minden bizonnyal a legmagasabb osztályba, rövidesen az MKOSZ elnöksége dönt a következő szezon létszámáról és résztvevőiről. A jelek arra utalnak, a fehérváriak az új bajnokságot az A-csoportban kezdik, a legjobb honi együttesek társaságában.

Dávid Kornél KA–Sportdarázs-SMAFC 58-58 (20-11, 10-20, 13-12, 15-15)
DKKA: Varga S. 8, Szücs Lu. 5/3, Szücs Li., Laufer G. 23/6, Drávecz B. 8. Csere: Papp L. 5, Dávid M. 2, Frindt N. 7/3, Kötő L., Vas B., Vas V., Milis L. Vezetőedző: Szentpáli Gergő

– Nagyon büszke vagyok a csapatra, a döntőre és az egész szezonunkra. Hosszú utat jártunk be, elértük a célunkat, itt pedig hősi halált haltunk. Sajnos a bajnoki címet nem, de rengeteg ember szívét megnyertük a küzdéssel, a bajtársiassággal és motivációval, amivel végignyomtuk ezt a 40 percet, úgy, hogy már eléggé fáradt volt a csapat és a végső tartalékait élte fel mindenki. Egyértelműen a két legjobb csapat játszotta a döntőt. Színvonalas, akár A csoportos szintű mérkőzések voltak. A két meccs alapján megérdemelten húzta be a párharcot a Sopron, amely remekül összeállt a szezon végére. Gratulálok nekik a bajnoki címhez – közölte a vezetőedző.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában