Évösszegző

2018.12.29. 07:00

Ezek voltak a legolvasottabb cikkek 2018 novemberében a feol.hu-n

Az év végéhez közeledvén igyekszünk hónapokra lebontva összegezni, hogy mely cikkekre voltak a legtöbben kíváncsiak portálunkon.

feol.hu

Összeállításunkból kihagytuk a közlekedési baleseteket, mert ellenkező esetben szinte kizárólag ebből kerülnének ki a top hírek.

1, Fehérváriak összefogása lett a tolvaj veszte

Fényes nappal raboltak ki egy idős nyugdíjas asszonyt Székesfehérváron a Kisteleki utcában, ám a tolvaj nem sokáig örülhetett. Olvasónk szombat délutáni bevásárlásából igyekezett a 32-es autóbuszra, ám mivel azt lekéste, úgy döntött, hogy a 35-ös járatot veszi igénybe a Kisteleki utcában. Ahogy ment lefelé az utcán, egyszer csak hátulról egy nagy rántást érzett táskáján.

 

2, Órákat tölthetnek el utazással az ingázó Fejér megyei diákok

Másik településen lévő iskola, munkahely miatt mindennap hosszú kilométereket megtenni megterhelő lehet, nemcsak az esetleg túl korai vagy éppen túl késői járatok miatt, de azért is, mert az utazással eltöltött idő a társasági élet vagy akár a tanulmányok, a teljesítőképesség rovására is mehet. Az általunk megkérdezett tanulók arról meséltek, mi a legnehezebb számukra az állandó utazásban, illetve mennyi időt töltenek járműveken.

Gyakran a tömeg sem könnyíti meg a helyzetet
Fotó: FMH-archív

 

3, Oda-vissza verte a PAOK-ot a Vidi

A magyar labdarúgás felemelkedéséért szállt harcba a Mol Vidi FC együttese a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 4. fordulójában. A fehérváriak a PAOK Szalonikit hazai környezetben is megpróbálták két vállra fektetni.

4, Elkeresztelték

Ratatics Péter, a MOL ügyvezető igazgatója, Balogh Attila a Mol Vidi FC ügyvezetője és Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az újonnan felépült sóstói stadion szerda este már MOL Aréna Sóstó néven fogadja a Vidi Újpest elleni bajnokijára érkező nézőket.

5, Fájó pontok: postabezárás a Köfémen

Fájó felismerés volt a Köfém lakótelep és a Ráchegy lakosságának, hogy a Zombori úti posta gyakorlatilag bezárt. Az idős embereknek a Budai úti is messze van, a csekkautamatához pedig nem értenek.

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

 

6, Ítéletet hirdettek a bicskei gyermekotthon vezetőjének az ügyében

Nyolc év fegyházbüntetésre ítélték a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóját, V. Jánost, valamint 1 év 6 hónapra – három évre felfüggesztve – az ügy másodrendű vádlottját, az intézet korábbi nevelőjét, K. Bélát.

7, Többsávos, lámpás körforgalom lesz az Auchan-körforgalomból

Az Auchan-körforgalom régi probléma

A jelenlegi elképzelésekről a feol.hu-nak Molnár István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója beszélt.

– Az Auchan-körforgalom kapacitása régi problémája az országos hálózatnak. Mivel a Közút üzemeltető-fenntartó cég, a fejlesztés a kereteinken kívül áll. Mi kapacitásbővítésre kaptunk utasítást – válaszolta megkeresésünkre a megyei igazgató. Tőle tudjuk: az átalakítandó körforgalom olyan értelemben lesz többsávos, hogy a várhatóan két, szükség esetén három sávot beton forgalomterelő kúpok választják el egymástól. Ez azt jelenti, hogy a csomópontból csak a megfelelő sávból lehet kihajtani, a körforgalmon belüli sávváltás nem lehetséges. A tervek szerint a jelzőlámpát a körforgalom bejárati ágánál helyezik el; a jelzőberendezés pedig csak annyi járművet enged behajtani a csomópontba, amennyi fennakadás nélkül ki tud jutni onnan.

Hosszú távon egy negyedik autópálya-csomópont segíthet
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

 

8, Életmentés a Sió-parton – A mezőkomáromi polgárőrök ott segítenek, ahol tudnak

Az épülő Sió-híd mellett elhaladva azt észleltük, hogy az építkezésnél őrködő biztonsági őrnél túl nagy a csend – meséli találkozásunkkor Vitáros Róbert. – Gyanús volt, mert minden ilyen alkalommal az őr lámpával is jelezni szokta, hogy látja a közeledésünket, mi pedig tudomásul vesszük, hogy minden a legnagyobb rendben van. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy ezúttal nemcsak megállunk a konténernél, de be is megyünk abba – idézi fel a történteket Róbert.

9, Házaló zárszerelők járják Székesfehérvárt?

Egy székesfehérvári lakosoktól úgy értesültünk, a megyeszékhelyen zárszerelők kopogtatnak be a lakókhoz, paneltulajdonosokhoz azzal, hogy a bejárati ajtójukban található zár(szerkezet) nem elég biztonságos, ezért azt érdemes lenne lecserélni. Ebben természetesen ők mint szakemberek szívesen segítenek.

10, Okos megoldás: szolárfák a fehérvári parkokban

A napelemes szolárfa telefonok töltésére alkalmas kis sziget, mondhatni modern, funkcionális művészeti alkotás, amely tervekkel, parkrendezéssel együtt 4 és fél millió forintos költséggel épülhetett meg a parkban. Társa a Rózsaligetben várja a „lemerült” sétálókat.

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak január legolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak február legolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak március legolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak április legolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak május legolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak június legolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak július legolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak augusztus legolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak szeptember legolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában