Sport

2009.04.03. 02:29

A MÁV Előre két ifjú játékosa is szerepel a női röplabda ifjúsági eb-n

Székesfehérvár -Holnap kezdődik Rotterdamban a férfi-, női röplabda ifjúsági Európa-bajnokság, a női válogatottban székesfehérvári válogatottakkal, Tálassal és Vacsival.

Silye Sándor

A MÁV Előre-CityLine NB I-es, kiemelt-csoportos női röplabdacsapatát két fiatal játékos képviseli a kontinensviadal döntőjében: Tálas Zsuzsanna és Vacsi Evelin. A harmadik válogatott, Antal Anett műtétje miatt maradt itthon.

- Nehéz csoportba kerültünk, Ukrajna és a házigazda Hollandia lesz az ellenfelünk. Az ukránokról szereztünk videót, elemeztük a játékukat, a hollandok ellen bevetünk mindent a győzelem érdekében. Annak ellenére, hogy sok klubból jött össze a csapat, egységesek vagyunk, hiszen két éve játszunk együtt, az Eb- finálé lesz a legnagyobb versenyünk. Anett kiesése komoly hátrányt jelent, Evelinnel összeszoktunk a klubunkban, ez pedig előny - mondta Tálas Zsuzsa, a válogatott csapatkapitánya.

Akinek nekiszegeztem a kérdést: hogyan tovább itthon az ősszel induló sorozatban?

- Egyelőre ismerkedünk a legjobbak elleni esélyekkel, azzal, miképp tudunk a leghatékonyabbak lenni ellenük. Nagy céloknak kell megfelelnünk, meccseket akarunk nyerni, és természetesen bízunk magunkban!

Vacsi Evelin center szintén a fehérváriak neveltje.

- Nagyon jó a válogatottban centerként játszani, adott a sok labda, a sok lehetőség a játékra, az előkészítésre, sokat segíthet az is, hogy Zsuzsival jól összeszoktunk Székesfehérváron, meg persze a válogatottban is. Pontosan nem tudom, hányszor, de sokszor magamra ölthettem már a címeres mezt. Nem vagyunk megijedve, a selejtező csoportban volt bennünk félsz, de a lengyeleket, letteket legyőztük, csak az olaszok fektettek két vállra bennünket, ehhez képest a finálé örömjáték lesz! Anett magyon fog hiányozni játékosként, emberként is - jelentette ki az ifjú.

Tőle is érdeklődtünk azt illetően, miként gondol a röplabda őszi felsőházára?

- Lehet, hogy kicsit korábban jutottunk fel, mint az reális lett volna, de állunk elébe! Örülünk a sikerünknek, a lehetőségnek, amelyet kiharcoltunk. Azt még nem tudjuk, igazolunk-e vagy sem új játékosokat, de mindenképpen indulunk az őszi sorozatban, és már most készülünk a lehetőségre! - jelentette ki.

Nagy siker, amit a lányok elértek, a selejtezőben az Európa-bajnok lengyeleket győzték le. Szakmai szempontból hasznos ez, amikor a selejtezőről hazajöttek, látható volt rajtuk a pozitív hatás. Ugyanakkor a szövetségtől nem minden egyesület kapta meg az erkölcsi elismerést, ami járt volna - mondta Fésüs Irén, a fehérváriak szakvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!