Kiállítás

2023.12.11. 12:00

Természetet ábrázoló csodálatos festmények

A realista festészet egyik mai, jeles képviselőjének képeiből nyílott tárlat Nagyvenyimen, a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár olvasótermében a közelmúltban. Tibold Katalin Az én világom című kiállításán az alkotó természetábrázoló kompozícióiból láthatunk egy nagy csokorral. A perkátai születésű, de Nagyvenyimen élő festő így vall magáról.

A realista festészet kiemelkedő alkotásait láthatjuk

Fotó: Horváth L.

– Rajzolni mindig szerettem, ami a családunk körében természetes volt. Művészeti iskolát nem volt lehetőségem végezni. Festeni egyénileg kezdtem az internet adta lehetőségek alapján. Legtöbb munkám a realista stílushoz áll közel. Először üvegre festettem közel 300 képet, majd rövid ideig akrillal dolgoztam. 3-4 éve olajjal festek. Életem fő eleme az alkotás, ami nagy örömet okoz számomra. 
Tibold Katalin munkásságát számos hazai és külföldi elismerés méltatja. 2023-ban a Római Sas Lovagrend a lovagjává avatta kulturális és művészeti munkásságáért – olvashatjuk többek között a kiállítás ismertetőjében. A kiállítás különlegessége, hogy az alkotó képeihez versek is íródtak, amelyek szinte megszólaltatják a lelkünk hangján a falakon elhelyezett képeket. Katalinnak ez a harmadik önálló nagyvenyimi bemutatkozása, ahol tájképeiből tár elénk jó néhányat. Közülük a kedvenceit is, a telet ábrázoló alkotásait. A megnyitón Mogyorós Mária, a művelődési ház vezetője méltatta a kiállítót. Műsorral közreműködött Juhos Melinda harmonikán és Szöllősiné Eisler Mariann verssel. 
A kiállítás december 15-ig látható a könyvtár nyitvatartási idejében.

Szerző: Horváth László

Forrás: duol.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában