Advent nyitóprogramja lesz

2023.10.06. 17:00

Már próbálnak a fehérvári Kisangyalok

A Kisangyalok karának karácsonyi műsora minden résztvevő és szemlélő számára örök élmény. Az adventi időszak legszebb pillanatai közé tartozik a fehérvári általános iskolások énekes műsora, melyről már tudjuk, idén mikorra várható.

S. Töttő Rita

A tavalyi évben is emlékezetes műsort adott a Kisangyalok kara a belvárosban

Fotó: S Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Több száz székesfehérvári általános iskolásból áll a Kisangyalok kara, melynek fellépése idén az adventi programsorozat kezdő eseménye lesz. A Fehérvári Adventet szervező Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ közleménye szerint a műsorra már megkezdték a felkészülést a pedagógusok. A kar vezetője ezúttal is Polgár Zoltánné, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI tanára lesz.

A tervek szerint a történelmi belvárosban felcsendülnek majd a közönséggel is együtt énekelhető, ismertebb dalok, de olyanok is, melyeket kevésbé ismerhet még a hallgatóság. A gyerekek eléneklik majd a Pásztorok, pásztorok, A kis Jézus megszületett, a Pásztorok, keljünk fel és a Soha nem volt még című dalokat, hallhatjuk majd továbbá az Idvezlégy, kis Jézuska, a Szíves gazda, házadra vagy a Jöjjetek, ó hívek című dalokat is.

Eddig tíz iskola jelentkezett a Kisangyalok kara műsorába, de október 15-ig, azaz jövő hét vasárnapig még van lehetőség a csatlakozásra. A fellépésig a kórusok az iskolákban készülnek, de – ahogy eddig is – lesz lehetőség közös próbára is a fellépés előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában